Kære med-Terroirist.

I dette nyhedsbrev har vi følgende vinøse nyheder til dig:

  • Nyheder

  • Decembers begivenheder

  • Julevine 

  • Jul i Jægersborggade

God læsning!

Det er jo ikke fordi, der har været stille i baren og i vinimporten, tværtimod. Men på nyhedsbrevssiden har det på det seneste været en ganske stille affære. Vi beklager. 
Men til gengæld har vi godt nyt!

Nyheder

Siden sensommeren har flere nye årgange samt ditto vine fra nogle af vores producenter fundet vej til både hylder og bar. Ligeledes et par helt nye producenter. 
Lad os starte med det nye fra de gamle. 
Fra Lombardiet har sværvægteren Arpepe leveret en stribe nye årgange på en lang række af deres vine, og lidt længere mod vest fra Anzivino i Gattinara, har vi fået mere Gattinara 2010 hjem samt hans straight up Nebbiolo 2013 fra Coste Della Sesia. Længere syd på i det italienske, nærmere bestemt Abruzzo, har De Fermo sendt et nyt frisk parti af bl.a. deres Pecorino, og ligeledes har Pok Tamas ovre i det ungarske sendt friske og nye forsyninger af en stribe af hans vine, her iblandt en ny Kekfrankos og en glimrende basis Eger-vin som leverer mere end fuld valuta for lige knapt en flad 100 kr- seddel. Det samme har Oszkar Maurer gjort, og her er det bl.a. blevet til to helt nye hvidvine på lokale druesorter fx på druen Bakator. I Bulgarien har Hr. Jensen & co. endnu engang begået to nye årgange fra deres hus Melnikon, som så småt også kan findes rundt omkring i byen på bl.a. 108, Gaarden og Gaden og sågar i Aarhus på SåRT. 

Af helt nye huse er det med stor stolthed i stemmen at vi kan annoncere, at vi har fået vine fra Taurasi-huset Boccella hjem; det ligger i Campania tæt ved Napoli. De røde på ren Aglianico kaldes for sydens Barolo og med rette. Store strukturerede og komplekse vine med flot og fast garvesyre med et langt liv. En hvid fra samme hus har også sneget sig med på ren Fiano, en druesort vi har savnet siden den sidste flaske Don Chisciotte blev drukket for et par år siden. 
Terraquilia er navnet på vores nye Lambrusco-hus, og hvis der er noget, det svært at finde i en god kvalitet, er det Lambrusco. Men med ro i sjælen og stolthed i stemmen, kan denne nyhed overbringes. Det smager rasende godt. Samme hus har også sendt lidt hvide bobler herop i to forskellige varianter, der ligeledes bør smages. Måske til nytår?

Decembers begivenheder - Bobler

I anledning af at året er ved at gå på hæld, og det derfor er højsæson for mousserende vine, afholder vi årets boblesmagning mandag d. 4. december. 

Aftenens program består af ni forskellige vine fra fem forskellige lande på 10 forskellige druer (Glera, Marzemino, Cabernet Franc, Lambrusco, Furmint, Pinot Noir, Blaufränkish, Trebbiano, Chardonnay og Refosco) inddelt i hvid, rosé og rød. Alt fra klassisk Champagne til ungarnske bobler fra Tokaj til østrisk sekt på Blaufränkish med 10 år på bagen til stor Lambrusco, åhh jo, stor Lambrusco. 

Der bliver derfor rig mulighed for at smage vine af meget forskellig oprindelse og stilarter, samt et ret stor spænd inden for forskellige prisklasser. Og lidt mere teknisk, skal vi smage vine der er med og uden dosage (tilsat lidt sødme efter degorgering), og med og uden degorgering (bundfaldet/gærrester fjernes). Vi kommer tillige omkring både tankgærede vine og vine naturgæret på flasken (methodo ancestrale) og anden-gæret på flasken efter champagnemetoden – kort sagt, får vi et omfattende indblik i forskellige fremstillingsteknikker og stilarter!

Som altid vil smagningen blive styret af Stefan Jensen, ejer af Terroiristen Vinbar & -butik og vinimporten WineWise. 

Det koster 295 kr. at deltage, og vi vil servere brød og olie til at akkompagnere vinene. Billetter til arrangementet findes her.

Decembers begivenheder - WJ 

 

I 2011 startede han sin egen import af økologiske, biodynamiske vine og ofte (og helst) uden tilsætninger. Han har selv arbejdet på bl.a. Ved Stranden 10 og Relæ, og har en universitetsgrad i Fødevarevidenskab. Han er medejer af Vin de Table i KBH NV og den ene halvdel af ciderproducenten Æblerov. 
Manden med de mange jern i ilden er Christoper Melin, der ses overalt i byen, cyklende rundt på sin lange cykel med vinkasser fra sin import Melin Vin slæbende efter sig, og onsdag d. 6. december er han den næste WJ i rækken, hvor bl.a. Frank Cornelissen, Bo Bratlann, Susanna Grassi, Nils Thyge, Mads Rudolf m.fl. tidligere har haft fornøjelsen.

Denne aften består smagesættene af vine fra producenterne Weingut Peter Jakob Kühn (Rheingau), Claude Buchot (Jura) og Jean Ginglinger (Alsace).

Weingut Peter Jakob Kühn

Biodynamiker med stort B. Af mange set som noget af det mest outrerede inden for VDP, men har i de senere år fået den brede anerkendelse, og sønnike har overtaget vinificeringen. Store vine med frisk syre.

Claude Buchot

Claude var en af de første til at blive økologisk certificeret i Jura i start 80’erne, og i dag vedligeholder han sine 4 hektar i det sydlige Jura med hest. Desuden stoppede han med at tilsætte svovl i 2006. Hans vine er yderst ukendte for det meste af verden, og spænder fra frisk Poulsard til oxidative hvide på Savagnin.

Jean Ginglinger

I en kælder i Pfaffenheim i Alsace, har Jean 20-30 fade stående, der alle stort set ender med at blive hver sin vin. Det skyldes en blanding af stor passion og et legende sind, og Jean er ikke bange for at finde på nye ting og blandinger. Der er også her stor spændvidde i vinene fra det lyse og saftige, til det store og komplekse.

Tjek Facebook for smageprogram og yderligere information. 
Som altid dropper man bare forbi, ingen bordbestilling eller billetter behøves. 

Decembers begivenheder - Terroiristens Julejazz Trio

Traditionen tro - ingen jul uden Terroiristens Julejazz Trio med guitaristen Per Møllehøj, bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Terkel Nørgaard. I år spiller de julen ind torsdag d. 21. december, hvor klassikere som I’ll remember Jul, I’ll be seeing Jul, Jul and the night and the music, All of Jul m. fl. vil blive iført nissehue, klejner og risengrød og peppet op til julen. 

Kom rigtig i julestemning med jazz i ørerne og glögg i maven. 
Musikken starter kl. 20:00, og entréen, den gir’ vi!

Julevine

Vi har været i kælderen og fundet tre gode vine, der alle kan holde til den danske julemad, en bulgarer og to italienere, og skruet lidt på priserne og lavet et godt tilbud til dig, når du køber tre ens flasker. 

Sveti Vrach Syrah 2015 - 79,-/fl. Ved køb af 3 fl. 207,-
Pietramore Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2013 - 159,-/fl. Ved køb af 3 fl. 425,-
Gulfi Nerobaronj 2011 - 235,-/fl. Ved køb af 3 fl. 635,-

Tilbudet gælder t.o.m. d. 23. december eller så længe lager haves.

Juledage i Jægersborggade

I den kommende weekend, d. 2. og 3. december, holdes der Juledage i Jægersborggade, hvor en masse af gadens butikker, caféer, restauranter og værksteder holder åbent. Tjek gadens event på Facebook for mere info. 

Åbningstider jul og nytår 2017

D. 2. dec.12:00 - 24:00
D. 23. dec.12:00 - 18:00
D. 27. - 28. dec. lukket
D. 29. dec.16:00 - 24:00
D. 30. dec.12:00 - 18:00

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk