Kære med-Terroist.

I dette nyhedsbrev har vi følgende vinøse nyheder til dig: 

  • Bulgarsk naturvin - det nye sort!
  • VinterJazz 2017
  • Vinkursus 

 God læsning!

 

Bulgarsk naturvin

Da vi sidste år fik to nye vine hjem fra huset Melnikon, som delvist er ejet af over-Terroirist Stefan Jensen, var det blot startskudet til det tiltagende bulgarske eventyr, som vi siden har kastet os ud i.
Vi er nemlig utroligt stolte over at kunne præsentere vores nye hus fra Bulgarien, Borovitza, der ligger i den norvestlige del af landet, omkring Donau-flodens bredder. Huset er et af de fremmeste i Bulgarien. Borovitza arbejder med stort fokus på terroiret (240 millioner år gammel rød sandsten), helt uden kemisk sprøjtning af markerne, de naturgærer og tilsætter ikke svovl hverken i vinifikationsprocessen eller ved aftapning. De benytter hovedsageligt den lokale Gamza-drue (også kendt som Kadarka i Ungarn og Serbien) til deres røde vine. Dog har de også kastet deres kærlighed på Gamay, Marsanne, Rousanne og Viognier. Så på trods af vores ellers faste standpunkter om brugen af indfødte druer og deres ophav i det pågældende område, må vi her krybe til korset og konstatere, at deres vine, hvad enten der er på Gamza, Gamay eller grønne druer fra Rhône, er helt fantatiske, så fantastiske at vi ikke kunne lade dem gå forbi vore næser. Derfor findes der nu to forskellige Gamza-vine, en ren Gamay og en hvid på Marsanne, Rousanne og Viognier i vores sortiment. Ognyan Tzvetanov er navnet på deres berømte vinmager, som stod bag vinene til og med 2015-årgangen – han gik bort for et års tid siden. Heldigvis føres Borovitza videre i hans ånd af hans mangeårige samarbejdspartner Adriana, så vi kan forvente os mange gode vine derfra også i de kommende år.

I denne måned kan du, kære med-Terroirist, anskaffe dig disse vine samt den røde Vino di Melnik fra Melnikon til rigtigt gode priser, for vi har naturligvis lavet en intro-kasse til dig, der er tørstig efter Østeuropa.

Introduktion til Bulgarsk Naturvin

Borovitza
• MVR 2014 – 200,- (De tre Rhone-druer i syrefast, mineralsk, meget intens stil - tættere på stor, hvid bourgogne end på Hermitage)
• Gamza 2014 – 139,- (Den friske saftige udgave af druen)
• Gamza Black Pack 2014 – 185,- (Den mere komplekse udgave lavet på druer fra de ældste stokke)
• Gamay 2014 – 189,- (Frisk, intenst frugtig med underliggende mineralitet - tænk Morgon fra Beaujolais i stil)

Melnikon
• Vino di Melnik 2014 – 165,- (Ren Shiroka Melnik, lys, elegant, stærkt mineralsk - minder om stor Poulsard fra Jura)

Samlet kasse med én flaske af hver af ovenstående
Tilbud: 765,-
Spar 113,-

Vinen bestilles via mail til info@terroiristen.dk og kan efter pakning afhentes og betales i baren.

VinterJazz 2017

Den nationale festival VinterJazz, der afholdes overalt i landet, løber af stablen d. 3. - 26. februar 2017. Og som så mange år tidligere afholder vi under VinterJazz en række koncerter, i år med nogle stærke internationale navne som Ned Ferm, Bob Rockwell, Deniss Pashkevich og albumaktuelle Mikkel Ploug, der sammen med sin faste partner in crime, Jeppe Skovbakke, spiller numre fra deres nye duo album. Den amerikanske og herboende saxofonist Ned Ferm spiller sammen bassisten Klaus Nørgaard i Terkel Nørgaards trio, der hædrer pianisten og komponisten Thelonious Monk, der fylder 100 år i 2017. Deniss Pashkevich besøger endnu engang baren sammen med guitaristen Christian Frank, besøg som vi altid har set utroligt meget frem til. Festivalen (hos Terroiristen) lukkes ned af Bob Rockwell, der i 1983 slog sig ned i København, hvor hans base har været lige siden. Han kommer med sin “Bob Rockwell New Trio” med bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Terkel Nørgaard.

Det bliver en brag af en fest, hver gang, og vi glæder os til at se dig.

9. februar. Frank / Pashkevich Duo (DK/LV)
16. februar: Terkel Nørgaard Trio Celebrates Thelonious Monk (DK/US)
23. februar: Ploug / Skovbakke Duo
25. februar: Bob Rockwell New Trio (DK/US)

Alle koncerter starter kl. 20:00
Der er fri entré.

 

Vinkursus

Vores vinkurser er gået hen og blevet et tilløbsstykke, derfor gentager vi successen og afholder endnu et vinkursus for begyndere.
Du kan her smage og lære om vinsmagningens grundteknikker, og få dobbelt så meget ud af den samme vin fremover.
Ved at tale om smagsoplevelser og sætte ord på, hvad vi smager, skærpes sanserne og evnen til at huske og skelne vinene fra hinanden. Der skal blot en smule smageteknik til.
Vi smager os igennem en række vine fra forskellige lande, på forskellige druer, fra forskellige slags jordbund, fremstillet på forskellige måder for at illustrere, hvorledes alle disse parametre spiller ind på vinens karakter.
Du kan ikke blive vinekspert på dette korte kursus, men vi kan bringe lidt af vinsnobberiet ned på jorden, skille skidt fra kanel, og give dig nogle nemme værktøjer til at få det maksimale ud af dine vine fremover – mens vi har en hyggelig aften sammen.

Terroiristens vineksperter vil dele ud af deres store erfaring og viden undervejs, men deltagerne er i højere grad i centrum. Smagsoplevelser er individuelle – og på kurset deler vi vores subjektive oplevelser af vinene med hinanden, så alle kan blive klogere.

Ved denne lejlighed smager vi (ændringer kan forekomme):
Mousserende rød, let frugtig hvidvin, orangevin, rosévin, rødvin på kendte og mindre kendte druesorter samt en sød dessertvin.

Vinene akkompagneres af brød og olie.
Pris pr. snude 285 kr.

Billetter købes på billetto: https://billetto.dk/da/events/vinkursus-for-begyndere-paa-terroiristen-vinbar-9caaf6-820268-00b83a-219534

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk