Monastero Suore Cistercensi

Cistenser-nonneklosteret i Vitorchiano i Lazio ganske tæt på grænsen til Umbrien er både hjemsted for nonne-ordenen og et refugium for besøgende, som trænger til en kortere eller længere periodes ro, fred og fordybelse langt væk fra den moderne verdens hastværk, støj og overfladiskhed. Klosteret er bygget i 1950-erne og har inden for murene sin egen vinmark samt grøntsags-, frugt- og olivenplantager, hvor der høstes de fornødne produkter til opretholdelse af et simpelt liv i klosteret. Som besøgende spiser man de friskhøstede grøntsager sammen ved langborde, vinen serveres i store kander direkte fra tankene og livet er enkelt og godt!

Giampiero Bea, vores ikoniske, ubriske naturvinsproducent, som du kan læse mere om her, hjælper nonnerne med vinfremstillingen, mens de selv står for pasningen af markerne, høsten mv.

Vindyrkningspraksis

Makerne dyrkes økologisk og med et minimum af intervention. De har aldrig været sprøjtet. Der dyrkes Malvasia, Trebbiano og den for området mindre sædvanlige Verdicchio.

Vinifikation

Som nævnt vinificeres med hjælp fra Giampiero Bea, som er garant for an naturlig tilgangsvinkel. Der gæres og lagres på ståltanke uden svovl og på den naturlige gær. Der fremstilles bare to vine, ialt ca. 15-20.000 flasker årligt: En frisk vin med ganske kort skalkontakt og en orange vin med ca. 2 ugers skalkontakt.

Se mere om livet på klosteret i denne video eller på deres hjemmeside: