Kære med-Terroirist. 
 
I dette nyhedsbrev har vi følgende vinøse nyheder til dig: 
 
Vinøse nyheder
Trinchero
WJ Luna Hjerming 
Smagning af nytårsbobler
Jul i Jægersborggade
 
God læsning! 

Vinøse nyheder

Fra vores hus i Emilia-Romagna, Terraquilia, har vi fået nye friske forsyninger hjem, bl.a. deres top-Lambrusco, som er fra deres første og oprindelig Lambrusco-mark, hvor stokkene er gamle, rigtig gamle. Fra Osvaldo Barberis har vi fået en Langhe Barbera Cesca. Valdibella sender varme hilsner fra Sicilien, der har sendt den nye forrygende årgang af deres orangevin Grillo Sulle Buce 2017 herop sammen med en helt ny vin på ren Syrah ved navn Ligame 2017.  

Ezio Trinchero - Ren Barbera fra topmarken Vigna del Noce - testvinder i Børsen

 

Det var en fredag morgen. Man kunne næste mærke roen for det var næsten weekend, ugen havde været god og lang, og nu kunne lørdagen og søndagen indtages i halvt tempo. Men noget ændrede denne fredag morgen. Egentlig viste Stefan godt at det måske netop var denne fredag morgen det ville gå løs. Men da den første mail med bestilling tikkede ind lidt i 7:00 om morgenen, vidste han at der var noget under opsejling.  

Ezio Trincheros Vigna Del Noce 2010 havde ikke bare slået 53 andre vine på Barbera & Nebbiolo i en blindsmagning med Børsens vinpanel, men lammetævet dem så meget, at anmelderen fra Børsen Ole Troelsø selv havde bestilt en kasse med 6 flasker, og Børsens læsere fuldte nu trop med deres bestillinger i en grad, der fik os til at kontakte Ezio omgående og spørge, om han mon stadigvæk havde nogle flasker liggende i kælderen han gerne ville af med? Ezio der foruden en fabelagtig vinmager, jo også en fornuftig mand, der havde hørt jungletrommerne nærmest før de overhovedet havde lydt - havde det vi skulle bruge, og lidt mere til. Stefans espresso blev slugt i ét hug, det skulle vise sig at blive en rigtig travl weekend… 

I skrivende stund er de friske forsyninger af Ezio Trincheros Vigna Del Noce 2010 netop ankommet fra Piemonte, så tøv ikke. Du kan, så længe lager haves (hvilket næppe er ret længe) bestille vinen via vores mail - info@terroiristen.dk. Vi fastholder prisen på 285,- kr/flaske, skønt prisen for den nye sending bliver 310/flaske, når, eller snarere hvis, resterne når at lande på hylden, inden de er revet væk. Og denne gang er uigenkaldeligt sidste chance - vi har støvsuget alle kroge også af Trincheros kælder… 

WJ Luna Hjerming

Hun har været værtinde og bestyrer på 1. th og Spontan, restaurantchef på Famo, har arbejdet for vores kære ven Nils Thyge på Bar’Vin, og været med til at gøre den italienske-nørrebroske restaurant Cicchetti til den succes, den er blevet. Hun har taget sin sommelieruddannelse hos en anden kær Terroirist-ven, nemlig Thomas Ilkjær, og startede hele sin vinøse og gastronomiske rejse, da hun for 10 år siden arbejde hos Røde Claus på Gammel Mønt. I 2017 var hun nomineret til Årets Udskænkning 2017 af de Danske Madanmeldere, og i dag står hun for den kulinariske og vinøse del på Klub i Linnésgade. Med andre ord, en yderst driftig ung kvinde, der har sit hjerte dybt forankret i vinen, oplevelsen og formidlingen heraf.  
 
Det har taget noget tid, at få en dato i kalenderen af den simple grund at hun simpelthen har utrolig travlt. Men heldigvis ikke så travlt, at du ikke kan opleve hendes vinunivers på Terroiristen torsdag d. 29. november 18:30-23:00.

Du kan holde dig opdateret om arrangementet på Facebook

Vores WJ-arrangementer foregår på følgende måde: 
WJ’en har sammen med Terroiristen planlagt nogle smagesæt, oftest bestående af 3 vine pr sæt. De forskellige sæts overskrift kan repræsentere alt fra geografisk oprindelse, drue- og/eller vintype, en specifik årgang osv. Fantasien sætter ingen grænser. Ved bestilling af et sæt fortæller WJ’en om de enkelte vine, druer, geografi, årgang mv., samt tankerne bag sættet som helhed. Dette gøres ved hvert enkelt bord. Man kan komme som det passer én, ligesom på en ganske normal aften på Terroiristen – tilmelding er ikke nødvendig.
Vel mødt!
 

Boblesmagning - få styr på nytårsboblerne!

Med nytårets komme er sæsonen for indtagelse af boblende vine på sit højeste. Egentlig burde vi drikke bobler (intensivt) året rundt, for det er en spændende vintype, som fortjener, at man fordyber sig i emner som: hvor kommer de fra, hvad er de lavet på og ikke mindst, hvordan er de lavet. Spændvidden er nemlig enorm, og oplevelserne står nærmest i kø.

Mandag d. 10. december afholder vi årets boblesmagning, en klassisk “sid-ned-drik-lyt-drik-snak-drik”-smagning med over-Terroirst Stefan Jensen bag roret. Aftenen tager dig igennem 9 vine i alt, fire forskellige farver, hvid, orange, rosé og rød, fra de mineralske til de frugtige bobler og fra unge til de lidt mere lagrede vine. Ligeledes kommer man ved smagningen igennem 11 forskellige druesorter fra Italien, Ungarn, Frankrig, Tjekkiet og Østrig, ligesom vi vil stifte bekendtskab med fremstillingsmetoder som: Charmat, Ancestrale og Champagnemetoden. Kort sagt: En enestående chance for at smage og lære på én gang i en uformel og afslappet atmosfære!

Efter smagningen vil det være muligt at erhverve sig de forskellige vine til rigtigt gode priser eksklusivt gældende for deltagerne. 
 
Da vi har begrænset plads er det først til mølle, og prisen er 295 kr/deltager, som også inkluderer brød med olivenolie under smagningen. Billetter kan købes her.

Jul i Jægersborggade

I weekenden 1. og 2. december bliver der julet for fulde sejl i Jægersborggade.
Et hav af gadens butikker holder længe åbent og kræser med lækre julegodter om og for gadens gæster. Og hos os kan du, når du har købt de første julegaver og fødderne trænger til et lille fortjent hvil, nyde vores hjemmelavede økologiske Rosé Glögg, som hvert år bliver lavet af kokken Mads Roesgaard, i år på Rosé fra vores biodynamiske/økologiske producent, Pietramore. Du kan også gå på vanlig opdagelse i vores store sortiment af vine på glas, og måske endda smage vin, der kunne passe godt til årets julemiddag. 
Vi har åbent lørdag d. 1. december kl. 12:00 - 00:00. 
Du kan læse mere om Jul i Jægersborggade her

 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk