Kære med-Terroirist.

I dette nyhedsbrev har vi følgende vinøse nyheder til dig:

Nyheder
Månedskasse
Copenhagen Jazz Festival 2019


Husk at vores nyhedsbrev nydes bedst i selskab med et godt glas vin. Skål og god læsning!

Nyheder

Som vi fortalte kort om i forrige nyhedsbrev er vi begyndt at importere to nye Piemontehuse, Tenuta Tamburnin og Giuseppe Nada. Lad os starte med den sidste:

Giuseppe Nadas vine, der i dag laves af Enrico Nada, som er ved at være 4-5 generation hos Nada, idet huset startede med at producere vin omkring år 1900. Gården er beliggende i Treiso-zonen i Barbaresco, og her laver huset vine på de store klassiske blå sorter fra området, Dolcetto, Barbera og frem for alt Nebbiolo. Jordbunden er den klassiske Langhe-jordbund af limsten (en god slat) og ler, hvilket giver, specielt for Nebbioloerne, meget mineralske vine. Kronen på værket er Barbaresco fra de to marker Casot og Marcarini, som i særdeleshed har slået benene væk under os. Vinifikationen er traditionel for Barbarescoerne: Meget lang udblødning af drueskindet, ca. 2 måneder, helt som i de gode gamle dage, og lagring på godt brugte slavonske fade på mellem 1000 og 3500 liter. Lagringen er for disse vine knapt et år længere end krævet, hvilket giver vine, som allerede ved frigivelsen er åbne og givende. Den unge Langhe nebbiolo har fokus på druens florale elementer og finkornet garvesyre, som gør den til en fantastisk dejlig vin at drikke let afkølet allerede nu. Barbera’en er et godt bud på, hvad druen kan levere, når man tager den seriøst: Ikke bare den sædvanlige frugtbombe, men en kompleks vin med dybde.
Fra Nada har vi lige nu på hylderne: Barbera d’Alba 2016, Langhe Nebbiolo 2017, Barbaresco Casot 2015 og Barbaresco Riserva Marcarini 2012.

Følger du en lille idylisk og snoet vej med træer i vejkanten, sat præcis som på en storslået allé, ender du hos Tenuta Tamburnin i Castelnuovo Don Bosco, der ligger ganske tæt på Chieri og Torino i Asti provinsen. Husets historie kan dateres tilbage til det 18-hundredetallet og de råder i dag over 20 hektar land, hvoraf de 9 bruges til vindyrkning. Navnet Tamburnin fik huset af dets grundlægger, der var inspireret af trommer – tamburi på italiensk, der blev brugt til at anspore tropperne til kamp. Siden 2004 er huset blevet drevet af de tre søstre, Elena, Valeria og Claudia Gaidano med hjælp fra ønolog Gianpiero Gerbi, og fra 2017 har markerne været under økologisk konvertering. Gæring sker med naturgær og der svovles generelt meget lavt.
Fra huset har vi fået hele seks vine af forskellig art: to røde vine på 100% Freisa, hvor La Giulietta 2018 er frisk, saftig og med en let boblen idet vinen har afsluttet gæringen på lukket tank. Derimod er Le 3 Seuri 2015 lavet som man ville lave en stor Nebbiolo, dvs lang maceration (ca. 30 dage) og lang tids lagring på store fade, og den fremstår dyb og kompleks med flotte, afrundede tanniner. Vi har også fået en Nebbiolo fra den yderst sjældne DOC, Albugnano, der ligger i den højeste del af Monferrato ca. 350 m.o.h.o. Vinen har ligget 12 måneder på 20 hl fade, 3 måneder på stålfade og 6 måneder i flasken før frigivelse. Vi har fået årgang 2016 hjem, der både har frisk frugt, læder og lidt krydrede noter og elegance, fine tanniner og en flot koncentration – en smuk nebbiolo, hvor man fornemmer et twist ift. nebbioloer fx fra Langhe. En anden sjælden DOC er Castelnuovo Don Bosco, hvor Tamburnin som bekendt ligger. I denne DOC laver de en rød frisk og let mousserende Malvasia på den meget sjældne variant, Malvasia Nera Lunga, der med sine meget indbydende aromatiske noter, lette sødme og sin 6% alkohol, er som match in heaven til sommerens desserter, specielt dem med bær.
Sidst, og ikke mindst, er der landet to Vermut’er fra Tamburnin. En hvid og en rød. De er begge lavet på Chardonnay, som, sammen med størstedelen af urterne til vinen, dyrkes på gården. For de to Vermut typer er forskellen blandingen af urter og krydderier, den hvide har bl.a. mynte, malurt, kryddernelliker og ensian, samt ren rørsukker. Den røde har ligeledes ren rørsukker og bl.a. vanille, rabarber, kamille, malurt og ensian. Nydes afkølet og/eller med is og en skive citron eller appelsin.

Alessandra Divella fra Gussago i Franciacorta er den unge vinmager på blot 30 år, der siden 2010 har stået bag vinene fra huset Divella. Vinifikationen foregår i Gussago, markerne hvor hun dyrker sin Chardonnay og Pinot Noir ligger dog længere nord på, tættere på Alperne. Alessandra spontangærer sine vine, og benytter sig af et minimum af invention i markerne såvel som i kælderen, hvor bl.a. niveauet af tilsat svovl er meget lavt. Vinene fremstilles efter metodo Classico - også kendt som champagne-metoden. Lang tids hvile på gæren, fra 30 måneder i Alessandras Blanc de Blancs til 36 måned i hendes Clo Clo på ren Pinot Noir, og endelig 48 måneder for hendes NiNi, som er lavet på 50/50 af Chardonnay & Pinot Noir, er forudsætningen for mousserende vine af højeste kvalitet. Hendes årlige produktion er på ca. 5-7.000 flasker og vinene kan absolut måle sig med også rigtigt gode bobler fra Champagne – til en pris, som i denne sammenligning er ganske interessant med et startniveau på 265,-/fl for Blanc des Blancs.

Månedskasse

I denne måned kan du slukke tørsten i sommervarmen i selskab med to hvide, en rosé og to røde. I vanlige Terroiristen-stil er alle vinene på druer, der har et særligt ophav og er yderst klassiske i deres respektive områder. Passerina fra Abruzzo, Nerello Mascalese og Perricone fra Sicilien, Refosco fra Friuli og Pecorino fra Marche. Der er to flasker af hver vin, 10 i alt.

2 fl. Pietramore Pegasus Passerina 2018 (H) 99,-/fl.
2 fl. Sangiovanni Kiara Pecorino 2017 (H) 119,-/fl.
2 fl. Valdibella Dhyana 2018 (RO) 105,-/fl.
2 fl. Arcania Refosco Nonso 2016 (R) 115,-/fl.
2 fl. Valdibella Agape 2015 (R) 129,-/fl.

Kassepris: 995,-

Spar 139,- / 12%

KØB HER! 

(Tilbuddet gælder t.o.m. lørdag 13. juli). 

Copenhagen Jazz Festival 2019

 

Årets københavnske jazz festival starter om få dage, og vi er som altid klar med
en række koncerter i gaden, i år fredag 12. juli og lørdag 13. juli.

Fredag 12. juli 17:00 - Iris Bergcrantz Trio

Fredag 12. juli 19:30 - Mads Kjølby Combo

Lørdag 13. juli 14:00 - Jonas Visti

Lørdag 13. juli 16:30 - Terkel Nørgaard Quartet

Lørdag 13. juli 19:00 - Claus Waidtløw Trio

Vi håber at se dig i gaden til vin & jazz. 

 

Sommerferie

Sommeren er over os! Vi vil derfor også vanen tro lukke baren i et par uger for at samle ny inspiration og energi til den kommende sæson. Baren er derfor lukket i perioden 14/7 - 3/8. 
Dog vil det være muligt i ugen fra 15-19/7 at kigge forbi baren i dagtimerne, hvor vi stadig vil være til stede og holde butikken åben for detailsalg. Der er ikke faste åbningstider i denne uge, men normalt er vi der indtil midt på eftermiddagen. Du er velkommen til at ringe eller skrive i forvejen for at sikre dig, at vi er der i denne periode, når du kommer forbi for at tanke god vin til sommeren!

 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk