Kære med-Terroirist.

I dette nyhedsbrev kan du læse om alle de nye vine vi fik hjem før året gik på hæld, hvilket immervæk var mange! Derudover er der diverse servicemeddelelser fra butikken i Jægersborggade.

Skål & godt nytår!

  • Levering af vin under corona-nedlukningen - nye  muligheder for billig eller endda gratis levering i Københavnsområdet
  • Nye vine fra både nye og gamle producenter i sortimentet med introduktionstilbud på blandede kasser
  • Åbningstider i butikken under corona-nedlukningen.

 

Skal du have noget med?

I disse tider, hvor mange af os er hjemme, kan det være ekstra rart ikke at skulle bevæge sig ud for at handle.

Så mangler du lidt godt til ugens løb eller til weekenden, kan du få dine vine gratis leveret tirsdag eller fredag mellem 11:00 og 14:00, når du handler i vores webshop. Du skal blot have et postnummer mellem 1000 og 2500 og handle for min. 600,-.

Du kan også få dine vine leveret torsdag mellem 17:00 og 19:00 i samme område for beskedne 25 kr.

Du kan naturligvis stadig vælge at afhente dine webordrer i butikken i åbningstiden fra tirsdag til lørdag eller at få vinene sendt til resten af landet mod betaling af fragtomkostninger.

Se mere i vores webshop.

Bott Frigyes

For snart et år siden i de såkaldte præ-Covid tider, bugnede butikken af vine fra flere østlande, og vi stod overfor en decideret vininvasion fra øst. Nærmest samme situation står vi igen overfor, og for andet år i træk med et nyt hus fra Slovakiet, denne gang Bott Frigyes.

Beliggende i Muzsla-området i Južnoslovenská-regionen i den syd/sydvestlige del af Slovakiet, dyrker Bott og hans søn Frici deres druer på i alt 10 hektar marker med jordbund af vulkansk oprindelse i en geografisk trekant, der er formet af floderne Garam, Donau og den sydlige side af Muzsla bakkerne, nær grænsen til Ungarn.

Druerne er dyrket biodynamisk og kælderarbejdet foregår med minimal intervention. Resultaterne taler for sig selv - de hvide besidder en stærk mineralitet, en stram syre og er utroligt rene i deres udtryk med en flot dybde. De røde har gennemgående stor,  generøs frugt, pirrende syre og samtidig en behagelig afrundet og fokuseret eftersmag . Klik på billedet herunder og læs mere baggrund om denne nye, fascinerende producent og hans vine. 

Vi har samlet en kasse med de fem vine, som du pt. kan købe i vores webshop (og butik), hvor du også kan læse mere om Bott og hans herlige vine, som naturligvis også kan købes hver for sig. Klik på linket herunder og bestil din prøvekasse - vi har lavet en skarp introduktionspris:  

Bott Frigyes-kasse med 5 flasker

Introduktionstilbud gældende til 14/2-2021: 

785,-

(spar 15% - normalt 923,-)

Melecsky

Fra Strekov-området i Južnoslovenská-regionen har vi fået tre nye vine hjem fra Tibor Melecsky. Med sine kun 2 hektar marker producerer han en lang række vine i små mængder, så vores beholdning er også ganske begrænset. Kvaliteten er omvendt proportional med mængderne - vinene er spektakulære!  

I år har vi fået Cervene 2019 hjem, en hyldest til den lyse og den lidt mørkere frugt, saftighed og lethed. Lavet på et mix af Pinot Noir (60%) og Frankovka Modra (Blaufränkisch - 40%). Fra Tibors topserie har vi fået hans rene Frankovka Modra og ditto Pinot Noir, begge fra 2019. Utrolig elegante, dybe, friske og underfundige vine.

Køb vinene og læs mere om Tibor Melecsky her.

Du kan nøjagtig som Bott Frigyes også købe en introduktionskasse med fire af Tibor Melecsky vine: Zweigelt 2018, Cervene 2019, Pinot Noir 2019 & Frankovka Modra 2019. Tilbuddene gælder til 14/2 2021.

Tibor Melecsky-kasse med 4 flasker

Introduktionstilbud gældende til 14/2-2021:

1.115,-

(spar ca. 15% - normalt 1.310,-)

eller

Slovakiet-kassen

med 5 flasker Bott Frigyes & 4 flasker Tibor Melecsky:

1.895,-

(spar 15% - normalt 2.233,-)

Reka.Koncz

Terroiristens egen Annamaria har frigivet sin nye årgang 2019, som kun er anden officielle frigivelse. På trods af dette har hun allerede slået sit navn fast som en af de nye stjerner på den internationale naturvinsscene. Vinene repræsenterer på smukkeste vis det i dag temmelig ukendte vinområde Barabas i Ungarn, der ligger tæt på grænsen til Ukraine igennem en håndfuld typiske, indfødte sorter, som Királyleányka, Furmint og Hárslevelű. Et spændende, vulkansk terroir i kombination med gamle stokke og Annamarias indiskutable kunnen er baggrunden for hendes hurtige gennembrud. Smag selv hvorfor!

De fire vine, der er tilbage i butikken, én er nemlig allerede udsolgt, er hendes hvide (In) Return, de to orange Eastern Accents og Óra, og den røde A Change of Heart. Alle vine har en stor nerve, renhed og præcision - og viser en flot udvikling ift. den allerede glimrende 2018 årgang. Hvad kan det ikke blive til, hvis hun fortsætter den udvikling? 

Læs mere om Annamaria Reka Koncz og køb vinene her.

Királyudvar

En anden Ungarnsk producent, som vi efterhånden i mange år har haft glæde af, er Kiralyudvar fra nordøst Ungarn i Tokaj-området. Ejeren  er Anthony Hwang, der ligeledes ejer Domaine Huet i Vouvray, Loire. Anthony, som købte huset i 1997, har en dyb forståelse for  at skabe linket mellem den indfødte Furmint-druesort og Tokajs vulkanske terroir, og laver vine med enorm mineralitet, kompleksitet og holdbarhed. Samtidig med at holde Tokajs tradition som leverandør af nogle af verdens største søde vine i hævd har han været nyskabende med sin introduktion af en fremragende tør mousserende vin lavet på champagne-metoden på basis af selvsamme Furmint, ligesom en tør, hvid Tokaj viser druens evne til at levere næsten enhver type vin i spektret, lidt som vi kender det med Chenin Blanc fra Loire og Riesling fra Tyskland. 

Vi har fået deres mousserende Henye Pezsgö 2015, den hvide Furmint Sec 2016 og den lille søde Tokaj Cuvée Illona 2011 hjem. 

Læs mere om Kiralyudvar i vores webshop.


Intet nyhedsbrev uden et italiensk indslag.

Nonnerne

Monastero Suore Cistercensi, aka Nonnerne fra Lazio, har beriget os med den hellige treenighed CoenobiumRuscum og Benedic fra  årgang 2019, der efter at have hygget sig et par måneder på vores lager, nu rigtigt er begyndt at titte frem og vise sit store potentiale.
Coenobium viser sig fra sin bedste side med flot mineralitet og lette florale, mandelagtige og krydderurtede noter. Ruscum har en stram og flot tanninstruktur med en rig krydret duft og en stor dybde i smagen. Benedic charmerer med sine fine bærfrugt, friske syre og behagelige, finkornede garvesyre.

Find vinene her og læse mere om Nonnerne fra Lazio.

Podere Le Boncie

Giovanna Morganti, der tilbage i starten af 1980’erne begyndte at lave vin, da hun fik ca. 3,3 hk marker af sin far (sød far, der i øvrigt lavede vin hos San Felice i Chianti Classico), har længe betaget os og vinverdenen i øvrigt med sine to røde vine, Le Trame og lillesøsteren “5”. Sangiovese er den altoverskyggende druesort i begge vine, som dog også indeholder  små mængder af en håndfuld af de klassiske indfødte sorter i området, Ciliegiolo, Colorino, Foglia Tonda og Mammolo.

Begge vine, Le Trame 2017 og “5” 2018, er landet i butikken og du kan finde dem i vores webshop.

Benjamin Zidarich

Zidarich, der efterhånden har 8 hektar marker i det stenede område Carso i regionen Friuli, har alle år gjort en dyd af at fremme renheden og elegancen i sine vine - hvide, orange som røde, i et ultra-mineralsk terroir på grænsen til Slovenien. Carso er et stort plateau i ca 250 meters højde der skråner ned mod Trieste ud mod Adriaterhavet. Plateauet består af kalkholdig limsten med meget sandholdig mergel, hvilket gør områdets terræn meget porøst. Jordlagene er sine steder farvet røde grundet højt jernindhold. 

For Benjamin Zidarich er disse jordbundsbetingelser optimale til at skabe vine på tre af områdets indfødte druesorter: Vitovska, Malvasia og Terrano, der også kaldes for Teran.

Vi har stadig hans Malvasia 2017 og en smule Prulke 2017 (Malvasia, Vitovska & Sauvignon Blanc), samt lidt Teran 2013 på lager. Samtidig har de nye årgange fundet vej til butikken i form af PrulkeVitovska og Kamen fra 2018 (sidstnævnte også på Vitovska), og den unge, friske Vitovska Green 2019, samt den sjældne Lethe 2017 på gårdens ældste Malvasia-stokke, en sand skønhed!

Find vinene her!

Og - slutteligt kan redaktionen meddele, at der snart lander nye forsyninger fra Matic Wines af hans petnat vine. Både den hvide på Sipon, en let orange på Riesling og en rosé på Blaufränkisch, Muscat & Kerner. Uha uha!

Åbningstider

Butikken holder fortsat åben flg. dage:

Tirsdag 12-18
Onsdag 12-18
Torsdag 12-18
Fredag 12-19
Lørdag 11-18

Webshoppen er naturligvis altid åben.

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk