Kære med-Terroirist.

 

Foråret står for døren, og i dette nyhedsbrev kan du læse om en stribe nye vine, der, hvis du ikke allerede er ved at komme det, hjælper dig med at komme i din rette forårsstemning. Du kan også læse en stribe gode anmeldelser, som flere af vores vine har fået siden nytår, og fornøje dig med tilbud på de anmeldte vine og meget mere.

God læselyst. Skål!

 

Nye vine

 

Matic Wines

Sommeren landede bogstavelig talt i vores butik forleden dag. Okay, næsten da.
Solen skinnede smukt fra en skyfri himmel, vi manglede blot de 20 plusgrader, for i butikken var netop landet tre petnats fra Matic Wines i Stajerska i den nordøstlige del af Slovenien. Mere sommerlige bobler/vine skal man lede længe efter.

Mea hedder de og er alle fra 2020: den hvide er lavet på Sipon (vi havde den også i 2019-årgangen, sidste år), den orange er på Riesling med 22 dages let maceration, og roséen er lavet på Blaufränkisch, Muscat og Kerner. Alle i den festlige, liflige, friske, charmerende, skønne, let-drikkelige og sommerlige ende af skalaen.

Vi har lavet et intro-tilbud, nap én af hver farve:

Mea White Petnat (135,-/fl.)
Mea Orange Petnat (165,-/fl.)
Mea Rosé Petnat (145,-/fl.)

395,-

(spar en flad 50’er - tilbuddet gælder t.o.m. søndag d. 7. marts 2021).

Købes her / klik på billedet.

 

I løbet af foråret lander også tre helt nye orange vine på Kerner, Muscat og Pinot Gris samt en piv-saftig, rød Blaufränkisch fra Matic Wines. Mere om det, måske endda i næste nyhedsbrev.

 

Valentina Passalacqua

Den var udsolgt hos os længe. Det er jo vinens gang, men altid lidt vemodigt er det, når vi smager vinen for sidste gang og slipper den sidste flaske.

Vi plejer nærmest aldrig at få en udsolgt vin hjem igen, da producenten ofte selv får hurtigt udsolgt, og det var egentlig også meldingen fra dem i dette tilfælde, men heldet tilsmiler os alle fra tid til anden, og navnlig i dette tilfælde:

Vi har således fået et ganske lille restparti hjem af Cosicomé 2018 fra Valentina Passalacqua. Den er på ren Greco og med 4-5 dages maceration, og har en indbydende balance mellem den primære og friske frugt, og de klassiske orangenoter fra macerationen: garvesyren, de tørrede stenfrugter og her - forskellige citrusnoter.

Det ekstra år i Valentinas kælder har kun gjort underværker for balancen i vinen; prisen har vi ikke pillet ved, den står stadig til 195,-/fl.

Købes her / klik på billedet.

 

Bosco Falconeria

Apropos vine, der har været udsolgt længe: Bosco Falconeria fra Partinico på det nordvestlige Sicilien, som hvert år forsvinder i sådan et tempo, at vi må melde udsolgt af vinene i 9-10 måneder, har endelig leveret friske forsyninger. Det er det samme hvert år: vi prøver at købe mere end forrige år, men med en samlet produktion på blot 7-8000 flasker og en hel verden af tørstige kunder, lykkes det aldrig at få nok. Men denne gang, takket være Corona (endelig noget positivt at sige om den) er det endelig lykkedes, og tilmed får vi også en helt ny vin hjem til sortimentet fra dem. Her er, hvad vi denne gang kan tilbyde: 

Catarratto 2019 - hvid på ren Catarratto, gæring og lagring på ståltank.
Falco Peregrino 2019 - orange med 4-5 dages maceration på ren Catarratto, maceration, gæring og lagring på ståltank.
Assiolo Vendemmia Tardiva 2019 - orange/halvsød på senthøstet Catarratto, 6 måneders maceration på ståltank, og lagring på tonneauxfade af kastagnetræ. (Hvem sagde den perfekte ostevin?) 

Købes her / klik på billedet

 

Og før vi forlader Sicilien kan vi fortælle, at den nye årgang 2019 af Susucaru Rosso og Munjebel Rosso fra Frank Cornelissen lander inden for et part uger (+/-). Hold øje med vores webshop, Instagram & Facebook, hvis du vil have fingrene i nogle af de første flasker.

 

Troelsø & Langdahls anmelderdarlings:

Le Piane, Bott Frigyes, I Fabbri & Reka.Koncz

Roserne har den sidste måned regnet ned over flere af vores vine fra Ole Troelsø (Børsen) og René Langdahl (renelangdahl.com), der hver især har kastet gyldne citater, point og stjerner efter vinene fra I Fabbri, Bott Frigyes, Le Piane og Reka.Koncz.

Vi bringer i det følgende en række korte uddrag, samt en stribe gode tilbud på vinene.Lamole i en nøddeskal, campari-præget, […] tørrede bjergurter, rooibuste, anis, forfriskende, ægte, lokalitetstro og med sprød, crunchy smag, tygbare sandede tanniner, men perfekt moden og stadig frisk vild kirsebær og helt uden egepræg”.

Således beskriver Danmarks vel nok største Sangiovese-ekspert, René Langdahl, I Fabbri Chianti Classico Terra di Lamole 2016 og slutter af med at give den hele 94 point.

Langdahl har yderligere smagt I Fabbris Chianti Classico Lamole 2018 (89 point) og Chianti Classico Riserva 2015 (92 point), og er ovenud tilfreds:

Hild Susanna Grassi og I Fabbri – tidens tone taler til jeres fordel”, (læs anmeldelsen her).

Vil du også smage I Fabbris vine? Så prøv vores I Fabbri-kasse, der indeholder:

I Fabbri Chianti Classico Lamole 2018 (175,-/fl.)
I Fabbri Chianti Classico Terra di Lamole 2016 (225,-/fl.)
I Fabbri Chianti Classico Riserva 2015 (265,-/fl.)
I Fabbri / Grillo Iole Due Donne 2015 (195,-/fl.)

NU: 750,-

(normalt 860,-)

Købes her / klik på billedet.

NB! Stærkt begrænset antal kasser til rådighed - tilbuddet gælder t.o.m. søndag d. 7. marts 2021

 

“Pragtfuld saft”.

Så enkelt kan det skrives, hvilket Ole Troelsø fra Børsen også gjorde fredag d. 12. februar. Vinen, han havde smagt, var fra vores nye producent Bott Frigyes fra Slovakiet, Kékfrankos 2019, om hvilken Troelsø yderligere skrev: “Skøn duft af frisk frugt, ren smag med masser af saft og livlighed” og gav den 5/6 stjerner.

Nap 6 fl. for 1.020,-

(170,-/fl. - normalpris 185,-/fl.)

Købes her / klik på billedet

 

Troelsø smagte også (Annamaria) Reka.Konczs røde A Change of Heart 2019 på 100% Kékfrankos. En “Glad vin” skrev han, “dufter af frisk frugt i beaujolaisstilen, smager modent og friskt”. 4/6 stjerner.

Nap 6 fl. for 1.020,-

(170,-/fl. - normalpris 185,-/fl.)

Købes her / klik på billedet

 

Alto Piemonte, som i disse år er ved at genvinde noget af det tabte terræn, er oftere at finde ikke bare hos os (vi var blandt de første til at forstå områdets potentiale, og begyndte import af Lessona og Bramaterra tilbage i midt 00'erne og fulgte hurtigt op med Gattinara og Boca), men efterhånden også hos flere af vores kollegaer rundt omkring i landet. Dette er glædeligt, og også anmelderne har fået nys om dette. Flere berømte producenter fra både Toscana og Piemonte er nu også begyndt at købe marker i Nordpiemonte, hvor priserne er for jord er under en tiendedel af prisen i Barolo fx og hvor den globale opvarmning blot løfter potentialet yderligere frem for at udfordre det som længere sydpå. Mest prominent blandt disse står Giacomo Conterno, kendt for den dyreste enkeltmarksbarolo Monfortino, som for nylig har købt en stor, gammel berømt producent i Gattinara med øjeblikkelige prisstigninger til følge. 
René Langdahl har forlængst fulgt duften fra den nordlige del af Piemonte, og smagte i slutningen af januar Le Pianes Mimmo 2015 og Boca 2013, samt Colombera & Garellas to Lessona 2013 og Bramaterra 2012.

Sidstnævnte vine er udsolgte, så lad os fokusere på dem, vi har tilbage: Le Pianes Mimmo 2015 og Boca 2013.

Smuk, underskøn krydret næse, der på ingen måde ligner andet end nebbiolo. Frisk, alpin, frugtbuske på semialpine bakkeformationer, dyb og overraskende mørk i sit lugtunivers”. Således beskriver René Langdahl Le Pianes Mimmo 2015 og giver den 92 point.

Boca 2013 (i øvrigt en kæmpe årgang) er storebror til Mimmo,  som Langdahl giver 95 point og en stærkt begejstret anmeldelse:

Ruskind hos læderskrædderen, berusende tørrede frugter og blomster, korender og fuldstændig som at træde ind i en heksehule eller italiensk farmaceut. Møbelpolstring, troldedrik, amaro, små tørrede kirsebær. Eksplosiv på tungen, stamper og danser på gummerne, kinderne og tungens løgsamlinger, fuldstændig afsindig intensitet, der slet ikke får boost af alkohol, rent urteudtræk til snapseproduktion eller kvaksalvereliksirer fra bagenden af en hestevogn. Den vistnok lige frigivet – fuldstændig vild vin, som viser cool nebbiolos muligheder. Vær forberedt på spark”.

Dyk ned i Boca & Le Pianes univers. Vælg mellem følgende 2 kasser:

2 Mimmo & 1 Boca

825,-

(spar 10% - tilbuddet gælder t.o.m. søndag d. 7. marts 2021)

Købes her / klik på billedet

Tre af hver!

1.815,-

(spar 300,-  - tilbuddet gælder t.o.m. søndag d. 7. marts 2021)

Købes her / klik på billedet

Læs hele anmeldelsen

 

Skal du have noget med?

Husk at du kan få dine vine gratis leveret tirsdag eller fredag mellem 11:00 og 14:00, når du handler i vores webshop. Du skal blot have et postnummer mellem 1000 og 2500 og handle for min. 600,-.

Du kan også få dine vine leveret torsdag mellem 17:00 og 19:00 i samme område for beskedne 25 kr.

Du kan naturligvis stadig vælge at afhente dine ordrer gratis i butikken i åbningstiden fra tirsdag til lørdag, eller at få vinene sendt til resten af landet mod betaling af fragtomkostninger.

 

Åbningstider

Tirsdag   12-18
Onsdag   12-18
Torsdag  12-18
Fredag    12-19
Lørdag    11-18

Webshop 24-7

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk