Kære med-Terroirist.Dette nyhedsbrev handler om to nyankomne vine fra Frank Cornelissen og et par brand varme tilbud!
God læsning.
Skål!
Susucaru Rosso & Munjebel Rosso 2019Det er den tid på året. Vinene fra Frank Cornelissens marker på magiske og lavasprudlende Etna har indfundet sig på ny i vores butik. Så ved man, at det er forår, og gud ske tak og lov for det!
Som noget nyt frigiver Frank vinene i tre tempi i stedet for de vanlige to. Første frigivelse er Susucaru Rosso 2019 og Munjebel Rosso 2019, mere om dem om et øjeblik. Anden frigivelse er til sommer, hvor Susucaru Rosato 2020 og Munjebel Bianco 2019 lander. Og som noget helt nyt sendes tredje og sidste frigivelse afsted om ca. et halvt år, hvor Munjebel-enkeltmarkerne i årgang 2018 slippes fri. Frank har, i modsætning til tidligere år, valgt at skubbe frigivelsen af topvinene, så de kan nyde godt af længere lagring i kælderen. Et tiltag vi hilser velkommen og glæder os til at smage resultatet af.
Men tilbage til den første frigivelse: Susucaru Rosso 2019 og Munjebel Rosso 2019.
Susucaru Rosso er Frank Cornelissens entrylevel vin, der er skabt som et field blend bestående af hovedsaglig Nerello Mascalese med et tilskud af andre indfødte, lokale sorter af både blå og grøn karakter, som Nerello Capuccio, Allicante Boushet, Minella og Uva Francesa. Markerne der lægger druer til er Picciolo, Malpasso, Campo Re, Crasà, Piano Daini, Feudo di Mezzo, hvor Campo Re og Feudo di Mezzo også står bag enkeltmarksvinene Munjebel CR, FM og PA. Stokkene har her en gennemsnitsalder på 50 år +.
Druerne afstilkes, presses let og macererer i ca. 60 dage, hvorefter mosten lagres i glasfibertanke på mlm. 2.500-7.000 liter. Resultatet er denne lette, saftige, mineralske vin, der er så typisk for Etna, hvor der er tradition for at blande forskellige marker og druesorter for at skabe en komplet vin. I Franks tilfælde opnås en usædvanligt elegant vin med personlighed, struktur og et stærkt aftryk af Etnas unikke terroir.
Munjebel Rosso stammer fra forskellige marker, bl.a. fra nogle af parcellerne på hans enkeltmarker Zottorinoto-Chiusa Spagnolo, Feudo di Mezzo-Porcaria og Pontale Palino, samt marker der altid bruges som basis for denne vin, Rampante, Piano Daini og Crasà. De giver tilsammen en gennemsnitlig alder på stokkene på 60 år+. Vinifikationen ligner den for Susucaru Rosso anvendte: druerne afstilkes og presses let, før de macererer i ca. 60 dage. Der efter lagres mosten i glasfibertanke på mlm. 2.500-7.000 liter.
2019 var et klimatisk set mere normalt og stabilt år end 2018, og resultatet er en meget klassisk årgang fra Franks side. Munjebel Rosso 2019 fremstår med sin sædvanlige Nerello Mascalese-styrke, utrolig renhed og en dyb, moden frugt og stærk mineralitet. Vinen har både en fin underliggende syre, der fremhæver dens læskende karakter, og en behagelig garvesyrestruktur.
Vi har strikket en række tilbud sammen til dig med mulighed for at tilvælge to vine fra 2018 og 2017, nemlig Munjebel Rosso 2018 og Munjebel PA 2017 (enkeltmark fra Porcaria, der er en del af marken Feudo di Mezzo. med 60 år+ gamle stokke, der vokser 640 m.o.h.).
Tilbuddene gælder t.o.m. søndag d. 14. marts 2021.
Den nye årgang 3 fl. Susucaru Rosso (235,-/fl.) 1 fl. Munjebel Rosso (335,-/fl.) 900,- (spar ca. 13,5%)
Den nye årgang + 2018 2 fl. Susucaru Rosso (235,-/fl.) 2 fl. Munjebel Rosso 2019 (335,-/fl.) 2 fl. Munjebel Rosso 2018 (335,-/fl.) 1.535,- (spar ca. 15%)
Enkeltmarken Munjebel PA 2017 (465,-/fl.) 3 fl. til 1.215,- (spar ca. 13%) 6 fl. til 2.370,- (spar 15 %)
Én af hver Susucaru Rosso 2019 (235,-/fl.) Munjebel Rosso 2019 (335,-/fl.) Munjebel Rosso 2018 (335,-/fl.) Munjebel PA 2017 (465,-/fl.) 1.165,- (Spar 15%)
Med venlig hilsen
Terroiristen
|