Kære med-Terroirist.

I dette nyhedsbrev kan du læse om netop frigivne Barbarescoer fra Giuseppe Nada fra Treiso i Barbaresco. Det drejer sig om vine fra årgangene 2016, en stjerneårgang, og 2018, som vi herunder præsenterer en stribe særdeles gode tilbud på. 

Husk at nyhedsbrevet læses bedst sammen med et godt glas vin - gerne en Nebbiolo i dette tilfælde! 

Skål & god fornøjelse.

Barbaresco 2016 og 2018

 

Tiden er kommet til præsentation af de første 2018-ere fra de mest berømte distrikter i Piemonte.  Barbarescoerne fra 2018 er således blevet frigivet pr. 1/1-2021. Samtidig er Barbaresco Riserva fra 2017 kommet på markedet, mens de mest seriøse producenter dog i lyset af den store årgang 2016 har givet riservaerne fra 2016 længere lagring end krævet og først sendt dem på markedet her først i 2021. Det gælder fx for Giuseppe Nada. 

2016 var klimatisk set tæt på perfekt med passende mængder af vand og sol på rette tidspunkter uden ekstremer. En ret sen høst medio oktober sikrede den så afgørende opbygning af aromastoffer og modning af tanninerne i druerne før høsten. 2016 er den årgang, der skal i kælderen nu, mens den kan fås og stadig betales, og efterlades urørt, mens årgange som 2009, 2011, 2012, 2014 og snart også 2015 nydes.

2018 byder på et blødt men ellers  klassisk udtryk af Nebbiolo-druen: Stor, floral duft. usædvanligt fremtrædende, lys rød bærfrugt, frisk frugtsyre og en meget finkornet tanninstruktur. Det er en årgang, der kombinerer elegance med umiddelbar drikbarhed. Tanninstrukturen tilsiger et middellangt lagringspotentiale. 2018 kan både drikkes og nydes helt ung og gemmes i kælderen yderligere nogle år, dog uden samme store lagringsværdighed som 2016’erne.

Det er ikke kun os, der er glade for de to årgange - er du interesseret i nogle uafhængige kritikeres vurderinger af årgangene, har vi citeret et par stykker helt nederst i nyhedsbrevet. 

En altid seriøs Enrico Nada i smagelokalet med udsigt til Casot-marken

Giuseppe Nada Barbaresco Casmar Riserva 2016 og Barbaresco Casot 2018

Måske nåede du sidste år at lægge Nadas Casot 2016 i kælderen, da vi tilbød medimport på den. Ellers kan det stadig nås… 

Men denne gang er det de to nyligt frigivne vine, vi tilbyder til atraktive medimportpriser i en kort periode.

Enrico Nada har i den store 2016 årgang valgt at frigive én riserva, kaldet Casmar, en sammentrækning af Casot og Marcarini, navnene på de to marker, hvorfra druerne kommer. Der er tale om en selektion af de bedste klaser fra de ældste stokke, og idéen med blandingen er at skabe en harmoni imellem Casots dybde og tyngde og Marcarinis elegance og finesse. 75 dages maceration og lagring i 3 år på gamle slavonske fade fra 1000-3000 liter er opskriften på en dybt traditionel Barbaresco, som sætter terroiret i fokus. Frigivet med et års længere lagring end krævet, for at sikre den helt rette harmoni før aftapning. Enrico forhaster sig aldrig med frigivelsen. 

Vi har købt så meget som overhovedet muligt af denne store årgang, som vil fortsætte med at udvikle sig og realisere sit store potentiale over de næste 10-12 år. Vinen kan drikkes efter et par timers iltning på karaffel, men vi anbefaler minimum 5 års yderligere lagring for at give vinen mulighed for at vise storheden og kompleksiteten frem. Lige nu fremstår den som en helstøbt vin med flot syre og tanninstruktur, vidunderligt, floralt duftende og med en nærmest uendelig eftersmag, der afslutter balanceret, stramt og fokuseret. Stor Barolo Riserva er blevet dyr - stor Barbaresco Riserva, som denne, er i sammenligning stadig noget mere overkommeligt prissat. 

Casot 2018 viser årgangens karakteristika smukt frem: Lys, transparent farve, vidunderlig duft af roser og røde bær (ribs, jordbær) og en elegant, finesserig smag med fin frugt og bløde tanniner. Helt usædvanligt er den særdeles drikbar allerede nu, kort efter frigivelsen. Når det er sagt, vil vinen fortsat blive mere kompleks ved yderligere lagring 4-8 år i kælderen- hvis du kan holde fingrene fra den! 

Tilbuddene

I det følgende får du fem gode tilbud til nu og til kælderen, der gælder t.o.m. onsdag d. 24. marts 2021. Tilbuddene omfatter udover kassetilbud på de nye vine også tilbud på nogle blandede kasser, hvor du kan få mulighed for at smage de samme vine i forskellige årgange - 2015, 2016, 2017 og 2018 for Casots vedkommende og 2015 og 2016 for Riservaens vedkommende. 

Barbaresco Casot 2018

215,-/v. køb af 6 fl. 

(normalpris 265,-/fl.)

 

Barbaresco CasMar Riserva 2016

325,-/v. køb af 6 fl.  /  349,-/v. køb af 3 fl. 

(normalpris 399,-/fl.)

 

Barbaresco Casot 2015, 2016, 2017 & 2018

899,-

(normalpris 1.060,-)

Nadas Store Barbaresco-kasse

1.575,-

(normalpris 1.844,-)

 

Alle tilbud gælder t.o.m. onsdag d. 24. marts 2021.

 

Hvad siger andre om årgangene og vinene?

Vinous' Antonio Galloni, en af de mest erfarne smagere og kendere af piemontesisk vin, skriver om Barbaresco 2016:

The Good News First – 2016 Is Truly Epic!...

Just as I had expected, 2016 has turned out to be a truly magnificent vintage. Last year, I wrote, "The 2016s, wines from a potentially historic vintage, may very well put Barbaresco on the map big time." I feel exactly the same way today…

One of the things I remember most about 2016 was the extraordinary luminosity of the summer and the low humidity, which, among other things, yielded spectacularly clear views of the countryside that are far more typical of winter. The late harvest, in October, yielded Barbarescos of extraordinary aromatic intensity, depth and structure that will repay cellaring. Moreover, the wines are deeply expressive of site, which, in my view, is one of the pre-requisites for a truly great Piedmont vintage.

Og om 2018:

Hail was an issue again, as were heavy rains in June. Harvest began in late September and stretched into the first half of October, which is slightly on the later side of typical by today’s standards... Those wines give the impression of a soft, fruity vintage.

Jancis Robinson skriver om 2016 og 2018 Barbaresco: 

2016 – a turning point for Barbaresco. With the 2016 vintage, Barbaresco has catapulted itself to the very top of Italian fine wine.

Om 2018 generelt I Piemonte:
…high volumes of good quality in all the major varieties. The year started cool but finished hot, and good weather persisted throughout harvest.

Enkelte af vinene i de blandede kasser er blevet anmeldt individuelt i andre dele af vinpressen:

Monica Larner, Wine Advocate, vurderer Barbaresco Casot 2015 til 92/100 og Casot Riserva 2015 til 93/100, mens Wine Enthusiast er ude med 94/100 til sidstnævnte, som endda overgås af Casot 2017 med hele 96/100 point. 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk