Kære med-Terroirist.

 

I dette nyhedsbrev kan du læse om århundredets årgang i Brunello di Montalcino.

Husk at nyhedsbrevet læses bedst sammen med et godt glas vin.

Skål & god fornøjelse.

Århundredrets årgang

Flere af jer kan sikkert huske sidste års Barolonyhedsbrev, hvor 2016 stod for skud, som en af de største årgange i længere tid. Nogle vinjournalister kaldte sågar årgangen for århundredets årgang intet mindre, hvilket skabte en interesse vi sjældent har set. Og med rette - vinene fremstod og fremstår et godt gear over den ellers gode 2015 med en større kompleksitet og ikke mindst balance i vinen. 

Historien har det med at gentage sig. For hvor Barolo 2016 var det store samtaleemne sidste år har den nyeste frigivne årgang fra Brunello di Montalcino 2016 taget over med samme projektilfart. Adjektiverne står i kø bl.a. fra Kerin O'Keefe fra Wine Enthusiast:

"2016 is a Brunello lover’s dream, full of vibrant, structured wines with elegance, energy and longevity" & 

"thanks to the optimal weather patterns, wine lovers will find a number of excellent 2016 Brunellos that combine fruit richness, tannic power, finesse and freshness. The best are radiant, delicious and full of nervous tension. They have the structure to age well for 20–30 years at least", 

og hos Berlingskes Søren Frank, der i april smagte sig igennem et større batteri Brunello.

Jeg har jævnligt besøgt Montalcino til den store årlige Benvenuto Brunello-event, ikke mindst, når der har været en stor (læs hypet) årgang i pipelinen. Og jeg må sige, at jeg aldrig tidligere har smagt så højt niveau generelt som her […]” beretter Søren Frank, der konkluderer at alle elementer er i perfekt balance i vinen, og at det netop er det der gør årgangen så enestående.



Blandt top feltet af 6 stjernede vine til 669,- og det der er langt langt værre, er vores egen Sasso di Sole Brunello di Montalcino 2016 at finde med flotte 5 1/2 stjerne og til kun 325,-/fl.

Temmelig mørk i glasset, men relativt lys i frugten med  burgundiske bær (jordbær, kirsebær) og lakrids samt røget spæk a la gevrey-chambertin. Herlig saftig i munden. Flotte sager! Fem og en halv stjerne”.

Vi fremsendte vores prøver til bedømmelse, mens vinene først er på lager i juni måned. Vi har naturligvis lavet et forsalgstilbud, så du kan købe vinen allerede nu og få den leveret så snart den er i landet.

 

325,-/fl.  eller 299,-/fl. ved køb af mindst 6 fl.

Købes her!

 

Om producenten

Terzuolo familien har dyrket afgrøder i det Nordøstlige Montalcino-distrikt omkring Torrenieri siden det 17nde århundrede. Det var først i 1970-erne, at den nuværende vingård blev bygget og tilhørende marker plantet af den nuværende ejer, Roberto Terzuolos forældre. Roberto har allerede fra barnsben lært alt om mark- og kælderarbejde og siden fulgt op med formel uddannelse. Senere har han arbejdet for flere af Montalcinos mest betydningsfulde producenter, herunder bl.a. i otte år for områdets ikoniske producent og "opfinder" af den Brunello, vi kender i dag, Biondi Santi.

Roberto har med inspiration fra arbejdet hos Biondi Santi valgt en stærkt traditionalistisk stil, hvor målet er at skabe vine med et stærkt præg af terroiret. Der arbejdes således i praksis efter de økologiske principper i markerne, dvs. uden brug af pesticider, herbicider og kunstig gødning, mens man i kælderen forlader sig på spontangæring og lagring på store, gamle (3500 liters) slavonske egefade. Der svovles meget behersket og resultatet er en klassisk, gammeldags vin med stor garvesyrestruktur og den for området klassiske udprægede frugtsyre, som giver vinene stor friskhed.

Udover vinproduktionen dyrkes også korn i den smukke Orcia-dal, hvor gården ligger på toppen af en bakke med markerne beliggende i 280 - 320 meters højde.



Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk