Kære med-Terroirist.

 

Velkommen til årets sidste nyhedsbrev, der med jul og nytår i horisonten selvfølgelig byder på en masse gode bud og tilbud på hvad du kan drikke resten af året (1. januar inklusiv). Julegaveidéer, om enten det er en flaske eller kasse med indhold, eller et gavekort til den du har kær kan du finde i nedenstående, og sandelig om vi kke byder på to tilbagevendende arrangementer i december måned: Den årlige boblesmagning og Julejazz.

Husk at vores nyhedsbrev nydes bedst i selskab med et godt glas vin.

Skål & god fornøjelse.

 

Julegaveidéer

Gavekort

Måske den nemmeste og en af de gaver under træet, der altid er værdsat: gavekortet. Du behøves slet ikke møde op hos os for at købe det. Du kan klikke på linket her, og købe det, printe ud og gemme under træet eller sende til den du har kær. Et gavekort kan både bruges i vores bar og butik og har en løbetid på 3 år.

Vinkasser

Vi har samlet en stribe gode kasser med vine til dig, der gerne vil give en ekstra god vingave til samleren, til den evigt nysgerrige, til nybegynderen - kort sagt, noget for en hver smag. Vi har taget udgangspunkt i bestemte druesorter, en bestemt stilart og en helt særlig vinmager til nedenstående vinkasser, taget de vine vi finder bedst lige nu, både puttet unge og friske vine i kassen, samt de der har brug for at ligge et par år endnu, og slutteligt givet dem alle et godt nøk ned i pris. 

 

Nebbiolo-kassen

indeholder både klassikerne fra Fenocchio Barolo 2017 og Nada Barbaresco Casot 2017, de to nord-piemontetiske Gattinara 2017 og Bramaterra 2017 fra Anzivino og Colombera & Garella, Tamburnins Albugnano 2018 i Asti og Rosso di Valtellina 2019 fra Arpepe i den nordlige del af Lombardiet.

NU: 1.225,- (spar ca. 15%)

Normalt: 1.434,-

 

Pinot Noir-kassen

skal selvfølgelig have en Bourgogne, og den kommer fra Chapuis & Chapuis. Simcic og Burjas pinot’er fra henholdsvis 2015 & 2018 fra Slovenien, Barberis’ Pinot Nero 2015 fra Langhe, Wetzers 2019’er fra Sopron og Weingut Seckingers unge og saftige Pinot Noir 2020 fra Pfalz.

NU: 1.095,- (spar 10%)

Normalt: 1.222,-

 

Orange-kassen

med ur-orangen fra 8millennium fra Kakheti, Georgien på Rkatsiteli og fra 2018, Tjekkiske Milan Nestarecs nye Okr 2020 (eneste orange vin han i øvrigt laver nu), Ezio Trincheros Bianco 2019 fra Agliano Terme, Burja’s nye årgang (2020) af Zelen fra Vipava-dalen i Slovenien, Bulgarske Melnikons Keratsuda 2019 og den altid stilrene Zidarichs Vitovska fra Friuli.

NU: 1.195,- (spar 10%)

Normalt: 1.330,-

 

Frank Cornelissen-kassen

Vi har netop fået de nye røde vine hjem fra Frank Cornelissen, så vi kunne simpelthen ikke dy os for, at strikke en vulkansk vinkasse sammen til jer, hvor frigivelserne fra tidligere på året, Munjebel Bianco 2019 og Susucaru Rosato 2020 også er tilføjet, så hele Franks farvepalette er repræsenteret. Kassen indeholder Munjebel Bianco 2019, Susucaru Rosato 2020, Susuaru Rosso 2020, Munjebel Rosso 2020, Munjebel CS 2018 & Munjebel CD 2018. Sidstnævnte er aldrig blevet frigivet før, og parcellen kommer fra den berømte mark, Calderara i Randazzo-kommunen på grænsen til Castiglione di Sicilia på nordsiden af Etna.

NU: 1.875,- (spar 13%)

Normalt: 2.150,-

 

Julevin

Som sidste år har vi plukket et favoritudvalg af vine der kan klare julens sul, og slutteligt er der også portvin fra Dow’s, Recioto samt en let rød, halvsød og frisk mousserende fra Tenuta Tamburnin i Castenuovo Don Bosco, Asti. Blandt de udvalgte vine findes der stor kompleksitet, frugt både af den friske og tørrede slags, krydderier af alskens slags, stor dybde, lang eftersmag, garvesyre, saftighed og til tider en god potion frugtsyre. Alt sammen i forskellige varianter, sammensætninger og styrker - og i forskellige prislejer.

 

Ro på. Vi har (varm) mad igen.

Og den kommer fra vores gode venner Kasper og Louise fra Madro i Guldbergsgade, der sørger for, at vi igen har braiseret svinekæber, Vitello Tonnato, svampetoast, apuli(d)ansk lammeret, saltet laks med syltet selleri og meget andet godt til maven mens vinen indtages. Se vores menu her. Bord reserveres her.

 

Årets boblesmagning

Med nytårets komme er sæsonen for indtagelsen af boblende vine yderst præsent, og med rettet. Egentlig burde vi drikke bobler (intensivt) året rundt, for det er en spændende vintype, som fortjener, at man fordyber sig i emner som: hvor kommer de fra, hvad er de lavet på og ikke mindst, hvordan er de lavet. Spændvidden er nemlig enorm, og oplevelserne står i kø. 

Mandag d. 13. december 19:30-22:00 afholder vi årets boblesmagning, en klassisk “sid-ned-drik-lyt-drik-snak-drik”-smagning med over-Terroirist Stefan Jensen og sommelier Terkel Nørgaard bag roret. Vi kommer til at smage unge og lagrede vine, forskellige farver og druesorter, forskellige lande og både den efterhånden allestedsnærværende petnat og bobler på den klassiske metode.

Prisen er 295,-/deltager, som også inkluderer brød med olivenolie under smagningen. 
Da vi har begrænset plads er det først til mølle. Køb billet her!

Bemærk at smagningen kun bliver afholdt, hvis der minimum er 12 deltagere.

 

Nytårsbobler

Vi har bl.a. brugt efteråret på, at forstærke vores udvalg af mousserende vine fra Italien og Frankrig, foruden de tjekkiske, slovenske, ungarnske og østriske vi i forvejen har.
Champagne fra Vilmart & Cie og Fourny & Fils er blevet tilføjet sammen med et uhørt stærkt line-up fra Alessandra Divella i Franciacorta i Lombardiet. Ungarnske Kiralyudvar og Reka.Koncz er også at finde med både méthode traditonnelle og petnats.
Med andre ord har vi for tiden er stærkere og større udvalg af bobler til dit nytår, og til alle mulige andre lejligheder for den sags skyld. Kig forbi vores butik og få syn for sagen, og vejledning til, at finde de helt rigtige vine.

 

Julejazz

Sidste år missede vi lige akkurat julejazz, men i år skal det være (fingers crossed). Baren & butikkens manager, sommelier og almen blæksprutte, har samlet en skarp trio til lejligheden, som spiller dejlig jazz uden så mange dikkedarer.

Datoen er d. 18. december 20:00-22:00, og entréen er gratis, bordreservation er dog en god idé.

 

Åbningstider

Vores åbningstider er for tiden:
tirsdag 16-23 / onsdag 14-23 / torsdag 14-23 / fredag 12-00 / lørdag 11-00

I dagene op til jul og mellem jul og nytår er således:

21. dec. tirsdag 12-23
22. dec. onsdag 12-23
23. dec. torsdag 12-23
28. dec. tirsdag 16-23
29. dec. onsdag 14-23
30. dec. torsdag 14-23
31. dec. fredag 11-14

Butikken og baren holder ferielukket 1. januar til og med 9. januar 2022. Første åbningsdag i det nye år er tirsdag d. 10. januar 2022 16-23.

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk