Medimporttilbud på Fenocchios baroloer fra

den senest frigivne årgang 2018.

 

Det er med stor fornøjelse, at vi med dette nyhedsbrev endnu en gang kan tilbyde vore kunder et særdeles fordelagtigt tilbud på Fenocchios traditionelle baroloer i de senest frigivne årgange, 2018 og 2016. Tilbuddet er som vanligt yderst attraktivt og gælder til og med søndag d. 6. marts 2022.

 

Barolo 2018 som årgang

2018 lagde ud med store mængder af hårdt tiltrængt regn efter den tørre årgang 2017, hvorefter perioder med mere varme og mere regn afløste hinanden inden efteråret satte ind med en fin, lang, lun afslutning på modningsperioden.
Resultatet var, at 2018 gav lidt mere løst komponerede og lidt mindre strukturerede vine end en klassisk årgang som 2016. Til gengæld blev vinene fra de producenter, som forstod at håndtere de udfordringer, de klimatiske betingelser skabte i marken, meget fine og elegante med en udpræget æterisk karakter, som gør vinene charmerende allerede som unge. 

 

Hvad siger andre om årgangen?

Tom Hyland har for magasinet Forbes interviewet Claudio Fenocchio og spurgt ind til den nyligt frigivne årgang 2018, samt for riserva’ens vedkommende, 2016. Her får I, med Claudios egne ord, et indblik i de to årgange:
 
"2016 was one of the best and easiest vintages in a long time,” Fenocchio proclaimed. “There were the right conditions in the right moments... the grapes were healthy, and we enjoyed well balanced ripening of sugar/acidity and polyphenols.
 
I [Tom Hyland] also spoke with Fenocchio about the 2018 vintage for Barolo, which has received much advance acclaim as well. In his opinion, 2018 had some ups and downs during the year, more rain at the beginning of the summer, where he had to work more in the vineyards, but warm and dry in the second part, again with healthy grapes and a normal harvest timing”.
 
Den legendariske vinjournalist og forfatter, Jancis Robinson, har noteret følgende om årgang 2018 i Piemonte: “A reversal of fortunes after a fairly dismal 2017, with high volumes of good quality in all the major varieties. The year started cool but finished hot, and good weather persisted throughout harvest”.
 

Fenocchios 2018'ere

Vi har naturligvis også selv smagt årgangene, og talt med Claudio om hvordan 2018 har været for ham: 
2018 havde lidt mindre koncentration grundet regnperioder efter tørre perioder, til gengæld elegante, finkornede tanniner. Resultatet er vine med en flot elegance, der modner lidt hurtigere end en mere tanninholdig årgang som f.eks. 2016 og med en mere floral, elegant karakter end en årgang som 2017, der gav mere fedme i frugten”.

De enkelte markers særpræg slår stærkt igennem i den færdige vin. Enkeltmarksbaroloerne forventes at toppe efter 5-7 års yderligere lagring.

 

Forsalgstilbud gældende til og med 6/3 2022

Som tidligere år tilbyder vi en stribe forskellige pakker  med Fenocchios vine: 
et lille sæt med en flaske af hver af Claudio Fenocchios tre baroloer fra markerne: Cannubi, Bussia og Villero samt et udvidet lille sæt, som også inkluderer Castellero, mens det store sæt tillige inkluderer en Barolo Normale. Sidstnævnte kan også erhverves i et normale-sæt med seks flasker. I år er der tillige frigivet en Bussia Riserva 90di 2016, som også kan findes blandt forsalgstilbuddene - det er en stor vin i den store 2016-årgang, som fortjener at blive gemt langt væk i kælderen. Som vanligt tilbydes også et Drik-nu sæt, i år med fire forskellige vine, som kan nydes inden for en kortere tidshorisont, herunder Barbera d’Alba 2020, Langhe Freisa 2019, Langhe Nebbiolo 2020 og den hvide Roero Arneis 2020 med tre flasker af hver. 

Trofaste købere af disse medimporttilbud vil notere sig, at vinene, trods de gode tilbud, er steget. Det skyldes de generelt voldsomt stigende omkostninger til emballage og transport samt, ikke mindst, det faktum, at Fenocchios ry som en af de allerbedste producenter af Barolo efterhånden har gjort hans vine så eftertragtede over hele verden, at efterspørgslen presser priserne op og desværre også tilgængeligheden ned, hvorfor vi for flere af enkeltmarksvinenes vedkommende nu kun får tildelt en begrænset mængde. Det gælder derfor om at slå til hurtigt, hvis man vil være sikker på at få lagt også denne årgang i kælderen. 
 

 Lille sæt

Tilbud: 1.215,-
Normalt: 1.617,- (spar 402,-)

Udvidet lille sæt

Tilbud: 1.575,-
Normalt: 2.076,- (spar 501,-)

Store sæt

Tilbud: 1.850,-
Normalt: 2.451,- (spar 601,-)

Drik-nu sæt

Tilbud: 1.575,-
Normalt: 2.055,- (spar 480,-)

Barolo Normale-sæt

Tilbud: 1.715,-
Normalt: 2.250,- (spar 535,-)

 

 

 

Riserva 90dì 2016

Tilbud: 825,-/fl. / 795,-/fl. v. 2 fl. /
775,-/fl. v. 3 fl.
 
Normalt: 995,-/fl. / 1.990,- v. 2. fl. /
2.985,- v. 3. fl. 

 

 

Tilbuddene gælder til og med søndag d. 6. marts 2022. Modtagne ordrer vil blive behandlet i den rækkefølge, de modtages, og så hurtigt som muligt, hvorefter vi sender mail om, at vinene er klar til afhentning eller er blevet afsendt, såfremt der også er bestilt levering. Ved bestilling til afhentning, bedes afhentning foretaget inden for 2 uger efter modtagelsen af mail derom. I modsat fald vil ordren blive annulleret, med mindre der indgås anden aftale. 

 

Winemakers Dinner med Claudio Fenocchio på Bobo Food Studio

Som vindruen i tønden vil vi til sidst slå et lille ekstra slag for vores kommende Winemakers Dinner med selveste Claudio Fenocchio på Bobo Food Studio tirsdag d. 1. marts kl. 18:00. Der er stadig en håndfuld billetter tilbage, så det er først til mølle. 
 
Foruden en forrygende menu skabt til selve aftenen er Fenocchios to forskellige Arneis, hvid og orange, samt hele tre forskellige baroloer fra markerne Castellero, Bussia og Villero 2018 på programmet. Ydermere har Fenocchio lovet at medbringe en ældre overraskelse fra kælderen, så snyd jer ikke for denne helt særlige kulinariske oplevelse. 
 

Billetter bestilles her!

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk