Kære med-Terroirist.

Det er nok engang blevet tid til nyhedsbrev, og i denne udgave kan du få et vaskeægte med-importør tilbud på vinene fra vores nye Barolo producent, Cascina Cappellano di Luigi e Massimo Veglio. Sandelig om vi ikke også er begyndt at tilbyde en 4 retters torsdag-lørdag, og sidst, men ikke mindst, kan du i vores kalendersektion læse om vores kommende 14 års fødselsdag, samt to kommende smagninger i oktober og november. 

Skål og velkommen til!

 

Cascia Cappellano di Luigi e Massimo Veglio

Efter at have importeret Fenocchios fremragende baroloer i mere end 25 år følte vi, at tiden var inde til at supplere med endnu et barolo-hus. Mest af alt fordi Fenocchio med sine marker i Monforte, Barolo og Castiglione Falletto manglede en mark i den sidste af de vigtigste kommuner i distriktet: La Morra. La Morra er kendt for sine elegante, feminine baroloer – men er også samtidig centrum for en mere moderne tilgang til vinifikationen end traditionalister som Fenocchio og vi bekender os til.

 

Jagten på en traditionel producent i La Morra har derfor været lang. Men endelig i November 2021 lykkedes det at lokalisere Cascina Cappellano di Luigi e Massimo Veglio, som levede op til kravene: Ingen sprøjtning med pesticider og herbicider, ingen kunstgødning, lange macerationer, lagring på store, gamle fade, spontangæring, moderat til lav svovlning osv. Det er derfor en fornøjelse at introducere dette hus’ fremragende, rene, terroirdrevne vine side om side med Fenocchios ditto.

Læs mere om huset her.

 

Enkeltmarken Raviole i Grinzane Cavour   /   Enkeltmarken Castagni i La Morra

 

Herunder kan du finde fire drønstærke med-import tilbud på vinene fra Cascina Cappellano di Luigi e Massimo Veglio. Find yderligere tilbud i vores webshop på både 3 og 6 flasker på flere af vinene. 

Lille sæt

Tilbud: 1.099,-

Normalt: 1.385,- 

Spar: 286,- / 21%

Store sæt

Tilbud: 2.075,-

Normalt: 2.770.

Spar: 695,- / 25%

En af hver 

Tilbud: 1.285,-

Normalt: 1.713,-

Spar: 428,- / 25%

Drik nu

Tilbud: 735,-

Normalt: 984,-

Spar: 249,- / 25%

Tilbud gælder t.o.m. 9. oktober 2022 eller så længe lager haves. 

 

Kalender

Tirsdag d. 4. oktober - Terroiristens 14 års fødselsdag, vi er blevet teenagere!

Ligesom tidligere år benytter vi her lejligheden til at fejre os selv i yderst venskabeligt og vådt selskab tirsdag d. 4 oktober fra kl. 17:00 til midnat. Magnummer vil som tidligere år være på programmet til yderst flinke fødselsdagspriser. Der vil ligeledes være musikalsk godhed i form af et par DJ’s, her i blandt Terroiristens egen Terkel, der vender plader fra omkring kl. 19:00 og frem.

Vi håber du vil finde tid til at kigge forbi i løbet af aftenen. Se event her

Mandag d. 10. oktober - Vinsmagning for begyndere

Den føste af 3 smagninger som vi holder henover de næste par måneder, er vores vinsmagning for begyndere, der giver dig et rigtig godt indblik i vinens verden. Over et par hyggelige timer vil vi smage os igennem vine fra forskellige lande, på forskellige druer, fra forskellige slags jordbund, fremstillet på forskellige måder for at illustrere, hvorledes alle disse parametre spiller ind på vinens karakter.
Vi kan ikke love du vil blive vinekspert på dette korte kursus, men vi kan bringe lidt af vinsnobberiet ned på jorden, skille skidt fra kanel, og give dig nogle nemme værktøjer til at få det maksimale ud af dine vine fremover.

Vil du også med, så klik her for at købe billet.

Mandag d. 14. november - Nebbiolo Smagning - Nebbiolo Extravaganza

Mandag d. 14. november kan du deltage i årets Nebbiolo smagning med vine fra Piemonte og naboregionen Lombardiet.Hele 9 vine er på programmet fra Barolo, Barbaresco, Langhe og Asti, samt Alto Piemonte, den nordlige del, med kommunerne Bramaterra, Gattinara og Boca, der de sidste par år har fået gevaldigt med vind i sejlene. Slutteligt skal vi et smut forbi Valtellina-dalen i den nordlige del af Lombardiet, hvor producenten ArPePe holder til på de stejle klippeskråninger tæt på grænsen til Schweiz.

Vi dykker ned i Nebbioloen da den er blandt de få druer, som har en helt særligt udviklet evne til at afspejle terroiret på sit voksested, altså jordbundens sammensætning, markens hældning og eksponering for solen samt dræningsforhold, temperatur, mængden af sol, vind og regn det pågældende år. Tilbage er vinbondens vigtige arbejde i kælderen med fortolkningen af druematerialet som det sidste element til frembringelsen af vinene. Det betyder med andre ord, at Nebbiolo kan give ganske forskellige vine afhængigt af terroiret – også inden for ganske få kilometers - eller sågar få hundrede meters - afstand.

Deltag i smagningen og bliv klog på, hvor forskelligt vine på samme druesort kan smage fra forskellige områder. Det er ægte terroir, så det driver ned af vintønderne, og vi håber du har lyst til en aften i Nebbioloens mange-faceterede tegn.

395,- pr. næse.

Tilkøb:

Skal du have stillet sulten inden smagning serverer vi en solid gryderet med oksebov, linser, urter og bønner. Alt hvad du skal gøre er at tilkøbe billetten “mad” til 150,- Vi serverer den mellem 18:30-19:00.

Billetter købes her.

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk