Kære med-Terroirist.

Højtiderne over alle højtider kryber lige så roligt ind under huden på os alle, ned i glasset og ind på tallerkenen, og der udvides (måske) i den kommende tid lidt i vidden, og alt er derfor som det plejer at være. Dette nyhedsbrev tager hul på julens lyksaligheder hos Terroiristen, og der bliver også plads til nyt fra nær og fjern, om en kommende smagning og andet godt.

Så velkommen til, og husk at nyhedsbrevet nydes bedst i selskab med et godt glas vin.

Skål!

 

Juleinspiration

Gavekort

Vores gavekort kan både bruges i butikken og baren, til glas, til flasker, til mad og til at gøre den, du har kær, glad. Køb dit gavekort lige her eller benyt lejligheden til at forære billetter til vores kommende Nytårsboblesmagning mandag d. 12. dec væk. 

 

Julevine

(klik på billedet for at komme til vores webshop)

Om du skal have gris, and, gås eller en vegetarisk jul, så har vi altid vinene til dit julemåltid i flere forskellige prisklasser. Og glem ikke vinen til ris a la manden, der har vi også gode match. Klik på billedet for at se et udvalg af vores julevine. Du finder endnu flere i vores butik, hvor vi altid står parat til at vejlede dig. 

 

Vinkasser

(klik på billedet for at komme til vores webshop)

I vores webshop finder du altid et større udvalg af forskellige vinkasser fra vores mange producenter. Du finder bl.a. vores Nebbiolo-kasse, Pinot Noir-kasse, Vulkan-kasse og nu også vores kasse - De tre store B'er.

Der er naturligvis tale om Barolo, Barbaresco og Brunello, hvor du får 1 flaske fra hvert område fra vores tre producenter Cascina Cappellano di Luigi & Massimo Veglio (Barolo), Giuseppe Nada (Barbaresco) og Sasso di Sole (Brunello), og der er både vine til at drikke nu og til at gemme. Kassen koster 900,- og du sparer 100,-

Køb den her!

 

Terroirist-kassen

(klik på billedet for at komme til vores webshop)

Har du prøvet vores Terroirist-kasse? En af vores mange forskellige kasser, men i modsætning til de andre er denne i et fastere format: Den indeholder altid 3 forskellige vine fra flere forskellige lande, i forskellige farver, tilpasset sæsonen og koster altid 450,- I denne uge får du Osvaldo Barberis Ani Langhe Nascetta 2019, lavet på den sjældne Naascetta med fin krop og syre fra Piemonte, Melnikon Vino di Melnik 2018 på 100% Shiroka Melnik, ligeledes sjælden, fra Struma Valley i det sydvestlige Bulgarien med hint til Pinot Noir og Bourgogne samt Gulfi Nerojbleo 2019 på 100% Nero d’Avola fra Sicilien. Du sparer 54,-

Find kassen her!

 

Siciliansk BIB

(klik på billedet for at komme til vores webshop)

Vores sicilianske producent, Valdibella, som har hjulpet os og andre tørstige sjæle i mange år med dejlige vine til yderst overkommelige priser, laver også nogle af sine vine som Bag in Box, eller BIB, som de populært også hedder. Der findes i skrivende stund både en hvid på Catarratto og en rød på Nero d'Avola. Begge to har været på stål, har en god friskhed og er dejligt nemme at gå til. Navnligt den røde passer virkelig godt til vinterkulden. 295,- for 3 liter (svarende til indholdet i  4 almindelige flasker). 

Find dem her, hvor du også kan læse mere baggrundsinformation om Valdibella eller i vores butik. 

 

Boblesmagning

(klik på billedet for at komme købe billet)

Hvor de store komplekse røde er synonym med julens spise er bobler blevet synonym med nytårets drikke. Det er egentligt lidt pudsigt at boblerne ikke nydes helt så meget hele året, navnlig henover sommeren, hvor deres ofte så friske islæt er en fornøjelse på en varm sommerdag. Nuvel, det er jo en tradition at drikke bobler til nytår, og sådan skal det jo fortsat være.

Mandag d. 12. december kan du tyvstarte dit indtag af bobler, når vi holder den årlige nytårsboblesmagning. Aftenen tager dig igennem fire forskellige farver, hvid, orange, rosé og rød, fra de mineralske til de frugtige bobler og fra unge vine til de lidt mere lagrede. Ligeledes kommer du ved smagningen igennem forskellige druesorter og lande, ligesom du vil komme til at stifte bekendtskab med fremstillingsmetoder som ancestrale, petnat og champagnemetoden. 

Vi starter kl. 19:30 og er ca. færdige kl. 22:30, der vil være brød og olivenolie som ledsager til vinene og slutteligt vil du kunne købe vinene fra smagningen til på aftenen rigtig flotte priser. Pris pr. person 295,-

Køb din billet her eller ved at klikke på billedet. 

 

Nyheder

Der er løbet meget vin igennem vores import og bar siden sidst, vi vil i det følgende forsøge at give jer et lille overblik.

Tjekkiske Milan Nestarec har sendt nye vine nordpå, to af dem, boblerne Nase og den røde Barvirka, er lavet for første gang. Den hvide Forks & Knives White er tilbage i årgang 2020 og den røde fætter, Forks & Knives Red fra samme år kan også snart findes i vores sortiment.
Fra Treiso i Barbaresco sender Enrico Nada, der er 5. generations vinmager hos Giuseppe Nada, kærlige tanker og masser af god vin. Hans dybe Langhe Riesling 2018, friske Langhe Nebbiolo 2021 og Barbaresco Casot fra 2019 er landet. Og når vi taler om 2019, så skriv dig lige bag øret, at denne årgang bliver stor i bl.a. Piemonte. Den omtales, bl.a. af Enrico Nada selv og Claudio Fenocchio som værende lige så stor som 2016. Hvabehar! Fenocchio Langhe Nebbiolo 2021 er i øvrigt også kommet hjem. Sicilianske Gulfi har bidraget med både nyt og gammelt, hvor de to hvide Valcanzjria 2021 og storebroren Carjcanti 2019 er tilbage sammen med den friske røde, Cerasuolo di Vittoria 2021. Gulfi har også den herlige egenskab at have kælderplads nok til at have et bibliotek af deres tidligere årgange, som de frigiver lidt af fra tid til anden. Vi har fx. fået NeroBaronj 2011 hjem, igen: Nu fuldmoden, kompleks og i perfekt balance. Nerojbleo kan i øvrigt også findes i butikken fra året 2010! 
Fra Toscana nær byen Montepulciano er Podere della Bruciatas vine kommet hjem, og her hele fem styks - den hvide Bruggina 2021, Barcaiolo Chianti Colli Senesi 2020, Ermete Rosso di Montepulciano 2020, Tizzo 2019 og Cesiro Vino Nobile di Montepulciano 2019.
Bulgarske Melnikon har ryddet lageret for sine tre røde, Vino di Melnik 2015, 2016 og 2018, samt det sidste af den magiske årgang 2019 af Keratsuda. Find dem her!
Valentina Passalacqua har også sendt friske forsyninger, således at vi igen har Famiglia 2019, Mare E Foreta 2019 og Ispirazione 2019 på lager, samt den nye årgang af Fiano Gioia 2021 og Bombino Serenita 2021. Tilbage i 2016 lavede Valentina også en dessertvin på ægte passitomanér kaldet for Litos på druesorten Aleatico, der kan matche portvinen og kirsebærvinen til ris a la manden og andre herlige desserter. 
Lidt længere syd på, nærmere bestemt vest for Palermo, befinder Valdibella sig i området Camporeale, hvor de to gamle kendinge - den hvide Isolano og den orange Sulle Bucce, begge fra 2021, er tilbage. Slutteligt er Osvaldo Barberis' vine fra Dogliani i Piemonte, Avri 2021 på Dolcetto, Brichat 2021 på Barbera (fra stokke på mlm 70-80 år!) og Visat 2021 på Nebbiolo, landet i slutningen af sidste uge og kan nu findes og købes i webbutikken her og der.

Find alle nyhederne, og mange flere, i butikken, baren og webshoppen.

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk