Kære med-Terroirist.Godt nytår! Vi håber meget at du kom godt og sæt* ind i det nye år. Årets første nyhedsbrev står i smagningernes- og udsalgets tegn. Der er i skrivende stund to forskellige smagninger, som du i det nedenstående kan læse om og finde billetter til. Januar er jo synonym med udsalg, så da vi har pladsproblemer på lageret (og i butikken), finder du også et link til vores webshop, hvor du kan gå på opdagelse og spare en god mønt på rester af udvalgte vine.
Skål og velkommen til.
*gammelt modsætningsord til tørstig. UdsalgLige nu kan du finde en god håndfuld vine på udsalg i vores webshop fra producenter som Weingut Seckinger, Zidarich, Jörg Bretz, Matic Wines, Milan Nestarec og mange flere. Så vil du gerne spare mere end 20% på udvalgte vine, så klik på billedet
Du kan også kigge forbi vores butik, hvor vi har endnu flere vine på udsalg. Tilbuddene gælder så længe lager haves eller til 28/2-2023. SmagningerVi starter året med to smagninger, som der allerede nu kan købes billetter til. Der er både den brede og informative begyndersmagning, samt den mere nørdede og helt unikke barolosmagning. En tredje smagning er for resten i støbeskeen til afholdelse sidst på foråret. Mere om den i et fremtidigt nyhedsbrev. Barolosmagning - Bussia Riserva & Villero
Claudio Fenocchio (ejer og vinmager af/hos Giacomo Fenocchio) er den vinmager i sortimentet, vi har importeret vin fra længst, og i alle disse ca. 25 år har vi lagt hans barolo’er til side til fremtidige smagninger, så vi om mange år ville have muligheden for at dykke ned i disse unikke vine i godt selskab. Det vil sige nu.
Vi er derfor utroligt glade for, at vi mandag d. 6. februar kl. 19:30 kan præsentere endnu en storslået smagning med Fenocchios vine. Vi skal smage flere forskellige årgange fra de to marker, Bussia i kommunen Monforte d’Alba og Villero i kommunen Castiglione Falletto. Bussia skal smages i Riserva-udgaven, der for Fenocchios vedkommende indtil 2010-årgangen betød ca. 1 måneds maceration i store tanke, en 3 år lang lagring på store, gamle slavonske egetræsfade og ca. 1 års lagring på flaske før frigivelse. Bussia Riserva skal vi smage i årgangene 1993, 1997, 2001 og 2004. Villero, der med sine 70+ år gamle stokke er Fenocchios ældste mark, indeholder alle tre tilladte Nebbiolo-varianter, Michet, Lampia og den i dag sjældne Rosé. Gæring med skindet i ca. 40 dage også her, ligesom lagringen foregår på store, gamle slavonske fade, her blot i 2 år. Denne vin skal vi smage i årgangene 1999, 2000 og 2003.
Der er med andre ord lagt i vintønden for, at vi kan få en herlig og helt særlig smagning. Der er som altid begrænset plads, så det er først til mølle. Smagningen koster 650,- pr. snude. Da sulten jo for de fleste indfinder sig i tidsrummet op til smagningen, kan du tilkøbe en madbillet, der indeholder en god og nærende gryde med oksebov, linser, rodfrugter og urter samt et glas nebbiolo for kun 200,-. Billetter til begge dele købes her. Vinsmagning for begyndere - 27. marts kl. 19:30
Vores mest populære vinsmagning for begyndere er tilbage - smagningen der giver dig et rigtig godt indblik i vinens verden. Over et par hyggelige timer vil vi smage os igennem vine fra forskellige lande, på forskellige druer, fra forskellige slags jordbund, fremstillet på forskellige måder for at illustrere, hvorledes alle disse parametre spiller ind på vinens karakter. Vi kan ikke love du vil blive vinekspert efter denne smagning, men vi kan bringe lidt af vinsnobberiet ned på jorden, skille skidt fra kanel, og give dig nogle gode nemme værktøjer til at få det maksimale ud af dine vine fremover.
Vil du også med, så klik her for at købe billet. Nyt på TerroiristenI årets første uge fik vi givet baren et lille tiltrængt løft med en klat maling her, et par hylder dér og ny-olieret træ alle vegne. Selv om vi måtte vinke farvel til vores kære italienske kollega Jacopo inden jul (hjemlandet kaldte), har vi også på personalefronten fået et løft i form af to nye sommelierer, som du måske allerede har haft lejlighed til at møde, efter de begyndte hos os allerede i slutningen af 2022. Vi har således været så heldige at kunne ansætte Benedicte og Nicolai, hvis meritter på den danske og udenlandske restaurantscene er mange. Næste gang du tager forbi baren og drikker et glas vin, eller kigger ind i butikken for at finde den helt rigtige flaske til middagen, er der en god mulighed for passioneret og kompetent rådgivning fra én af de to.
Med venlig hilsen
Terroiristen
|