Kære med-Terroirist. 

 

Så er foråret kommet, endelig, og du kan i dette nyhedsbrev læse om følgende helt gennem fantastiske nyheder:

Fri Vin 2024, Terkels 15 års Jubilæum og Paolo & Giampiero Bea.

Som altid nydes brevet bedst med et godt glas vin. Skål og god fornøjelse. 

 

(tryk på billedet for at købe billet)

Fri Vin 2024

Vinen er fri. Det har den været siden 2010, og trods en længere pause siden sidste edition i 2018, er interessen, gejsten og energien ikke blevet mindre. Så hvis du ikke allerede har hørt nyheden, er det os en stor glæde at fortælle dig at Fri Vin vender tilbage i 2024.

Denne gang afholdes det i Lokomotivværkstedet d. 19. maj kl. 10-18 med efterfølgende fest til kl. 24:00, og aldrig har line-up’et af producenter været større. I skrivende stund har de fire importørvenner, Petillant, Rosforth, Lieu-Dit og Winewise (os), fået tilsagn fra ca. 100 producenter, som alle tropper op i det store værksted i den gamle Sydhavn, en forhåbentlig, dejlig varm majdag.

Fra vores portefølje kan du her møde flg. producenter: Baldovar 923, Bott Frigyes, Podere della Bruciata, Burja Estate, Cascina Cottignano, Frank Cornelissen, De Fermo, Alessandra Divella, Weingut Seckinger, Klinec, Tenuta La Fiaminga, Milan Nestarec, Monte di Grazia, Oppeddentro, Valentina Passalacqua, Sfera, I Fabbri, Testalonga, Ezio Trinchero, Valdibella, Peter Wetzer, Zidarich, Matic Wines, Giacomo Fenocchio og Cascina Cappellano di Luigi e Massimo Veglio.

Med sig bringer disse herlige mennesker en farlig masse vin til selve smagningen, og der bliver også mulighed for at forsyne sig i de to barer med yderligere vin, ligesom der bliver salg af mad, kaffe mv. på stedet. Med andre ord – vi har sørget for at du har alt hvad du har brug for på dagen, så kom tidligt og gå sent!

Billetter koster 300 kr. for dette heldags arrangement og købes her!


Paolo & Giampiero Bea

(klik på billedet for at komme til webshoppen)

Du har nok allerede selv opdaget det. Vinene fra far og søn, Paolo & Giampiero Bea, som vi efterhånden har savnet et par år, er nu vendt hjem til vores hylder. Vi har derfor lavet en smagekasse med 7 af vinene, så du kan dykke ned i det fabelagtige beaske univers. Kassen er også en god anledning til at mindes den gamle Paolo, som i en alder af lige knapt 100 år gik bort kort før nytår.

I kassen finder du en helt ny vin ved navn Cotidie (årgang 2019), som er lavet på både Sagrantino og Trebbiano Spolentino med et saftigere og mere nemt tilgængeligt udtryk* til følge (*for Beas univers forstås). Lapideus (årgang 2020) på ren Trebbiano Spolentino fra præ-phylloxera stokke med en alder på 150+ år, med 21 dages maceration, som vi kun har haft hjemme én gang tidligere, er også med. Derudover er det den gamle garde bestående af: Arboreus 2018 (Trebbiano Spolentino med 32 dages maceration), San Valentino 2015 (blend af Sagrantino, Sangiovese og Montepulciano), Pipparello 2016 (blend af Sagrantino, Sangiovese og Montepulciano), Rosso de Véo 2015 (100% Sagrantino fra de yngste stokke) og Pagliaro 2016 (100% Sagrantino fra enkeltmarken ”Pagliaro”).

Kassen kan købes til 4.095,- i vores butik og webshop – find den her!

(Du sparer 468,-).

 

Jubilæum

15 år er der gået siden vores Terkel havde sin første vagt tilbage i april 2009. Fra dag ét som sommelier, siden 2016 ansvarlig for vores SoMe, events og hjemmeside, og siden 2019 bestyret baren og butikken, samt arbejdet for vores import Winewise. Alt dette samtidig med at han har skabt sig en karriere som trommeslager, komponist og bandleder og spillet i et utal af sammenhænge. Også dette talent har vi ofte haft glæde af ved intime jazz-koncerter i vinbaren.

Ufattelige mængder vin er siden da løbet fra flasken, ned i glasset og i mavsen på både gæster og Terkel, og hans lange og trofaste dedikation til stedet vil vi rigtig gerne fejre; endda på hele to måder:

Torsdag d. 11. april er Terkel vores WJ (Wine Jockey, gæste sommelier, kær vinfætter har mange navne) fra kl. 17:00 og åbner her en stribe favoritter (læs: kanonslag), som kan købes pr. glas/smagemenu. Vi annoncerer enkelte high lights af line-up’et her.

(klik på billedet for at komme til webshoppen)

Du kan købe Terkels Jubilæumskasse bestående af 6 forskellige vine fra producenter, som står Terkels hjerte meget nær. Flere af dem har han arbejdet med i samtlige15 år, et par af dem er kommet til hen ad vejen. Der er både vine fra Dolceacqua (Testalonga), Barolo (Fenocchio), Asti (Trinchero), Muzsla (Bott Frigyes), Srem (Oszkar Maurer) og Etna (Frank Cornelissen). Kassen findes i et stærkt begrænset antal – find den her eller i butikken.

Tak, fordi du læste med.  

 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk