Kære med-Terroirist. Fra Chiroubles i Beaujolais til Lamole i Chianti Classico, videre til Piemonte-regionen og til Monte Dall’Ora i Valpolicella. Vinmæssigt kommer vi bredt omkring i dette nyhedsbrev, hvor du kan læse om winemakers dinner med Monte Dall’Ora, Piemonte-vinsmagning og få skarpe tilbud fra Domaine de la Grosse Pierre og I Fabbri. Som altid nydes vores nyhedsbrev bedst i selskab med et glas vin. Skål og god fornøjelse! Monte Dall’Ora & Bæst 
Monte Dall'Ora kommer til byen! Det fejrer vi med en fantastisk winemakers dinner sammen med vores gode venner fra Bæst i Guldbergsgade, der har strikket en herlig aften sammen med deres egne produkter, som bliver parret med Monte Dall’Ora’s vine fra Valpolicella.
Billetter købes via linket (eller ved at klikke på billedet), og du kan læse om hele arrangementet herunder. Vi håber at se dig! Hos BÆST mødes håndværk og ærlige råvarer i retter, der hylder enkelhed og smag. I glassene er der fokus på vinene fra Monte Dall’Ora, et lille familiedrevet vinhus i hjertet af Valpolicella, lige nord for Verona.
Alessandra og Carlo dyrker deres fem hektar med en fuldstændig naturlig og kompromisløs filosofi: certificeret økologisk, på vej mod biodynamik og med dyb respekt for natur, tradition og områdets klassiske druesorter. Vinstokkene plejes uden kemikalier, græsset vokser frit mellem rækkerne, og det traditionelle Pergola Veronese-opbindingssystem beskytter druerne mod solens varme.
Resultatet er vine, der kombinerer Valpolicellas charmerende frugt med finesse, mineralitet og en elegance, man sjældent forbinder med området. Fra den letdrikkelige Valpolicella Classico til Amarone og den smukt balancerede Recioto viser Monte Dall’Ora, hvad der er muligt, når passion, tradition og terroir går op i en højere enhed.
En vinmagers filosofi udtrykt i hvert glas – et møde mellem natur, håndværk og menneskene bag. Alessandra og Carlos søn, Saverio, vil stå for smagningen og præsentationen af vinene.
I Fabbri & Decanter 
I Decanters Italy 2025-udgave kan du læse om I Fabbri og Chianti Classicos højtliggende område Lamole, hvor det føles som at træde tilbage i tiden. Her finder man I Fabbri – områdets referenceproducent – hvor Susanna Grassi bl.a. har budt os velkommen med sin varme og imødekommenhed, siden vi begyndte at importere hendes vine for godt 20 år siden. Vi har netop fået hendes Chianti Classico Lamole 2023 hjem – en 100% Sangiovese fra marker i 630 meters højde og med 12 måneders lagring på cementtanke. Denne kan du, sammen med en bred I Fabbri-kasse bestående af hendes fire forskellige Chianti Classico-vine i fire niveauer, få tilbud på i dette nyhedsbrev. Tilbuddet finder du under en genopfriskende beskrivelse af I Fabbri, Susanna Grassi og Lamoles historie. Siden 2000 har Susanna Grassi stået bag vinproduktionen i Lamole – det højtliggende område i Chianti Classico, der kaldes “taget af Chianti”. I Fabbri holder til på familiens ejendom, Casole, som Grassi-slægten har ejet siden 1600 og dyrket vin på siden 1620. Susannas oldefar, Olinto, var en pioner og begyndte allerede i 1921 at sælge vin på flaske – længe før det blev almindeligt. Da Susanna vendte tilbage til familietraditionen i 2000, overtog hun vinmarkerne, som tidligere blot leverede druer til andre producenter. Siden har hun skabt sine egne elegante Chianti Classico-vine – omkring 30.000 flasker om året. Vinmarkerne ligger i Lamoles særligt sandede og porøse jord, hvor terrasser i op mod 700 meters højde er nødvendige for at dyrke planterne. Det giver både et spektakulært landskab og vine med et unikt præg fra dette særlige hjørne af Chianti. Lamole 2023 - kasse
6 fl. for 1.225,- (spar 215,-) I Fabbri-kassen
1 fl. af hver - 1.250,- (spar 145,-) Vinsmagning: Piemonte – en region med stor bredde 
Piemonte forbindes ofte næsten udelukkende med Nebbiolo og de ikoniske vine fra Barolo og Barbaresco. Men regionen rummer en imponerende mangfoldighed af druer, stilarter og mikroterroirs, som tilsammen gør Piemonte til et meget nuanceret vinområde. Denne smagning sætter fokus på netop dét: at Piemonte er meget mere end én drue og ét udtryk.
Vi bevæger os gennem både de kendte og de mindre udforskede hjørner af regionen – fra det nordlige “Alto Piemonte” med Gattinara og Boca til den sydlige og østlige del med Roero, Alba, Barolo, Barbaresco og Colli Tortonesi. På druesiden kommer vi rundt om fem markante sorter, der hver især fortæller en vigtig del af Piemontes historie: Timorasso, Arneis, Dolcetto, Barbera og – selvfølgelig – Nebbiolo.
Glæd dig til en smagning, hvor vi sammen udforsker Piemontes store variation i både druer, distrikter og stil. Billetter kan købes her! Skulle du være sulten før smagningen, kan du tilkøbe en madbillet, der gælder til en varm og velsmagende portion lammeragout med polenta, som vi serverer mellem kl. 18.00 og 19.00. Mon ikke også vi kan finde et dejligt glas vin fra Piemonte til dit lam... Domaine de la Grosse Pierre – Beaujolais, no nouveau!Beaujolais Nouveau kan sammenlignes med J-dag: den ene dag om året, hvor folk med hang til saftig, let og ofte ufærdig vin drikker sig i hegnet på en lille fredag. Vi er personligt selv til mere færdiglavet vin – altså vin, der har fået lidt mere tid på tank, fad, flaske eller lignende end de ca. 2–3 måneder, de unge vine når at få før frigivelsen den tredje torsdag i november.
Vores herlige producent, Pauline Passot fra Domaine de la Grosse Pierre, laver vine fra granitskrænterne i hjertet af Chiroubles og har yderligere marker i de to andre cru’er Morgon og Fleurie. Pauline er tredje generations vinmager og efterfølger sine forældre og bedsteforældre. Hendes gennemgående mission er klar: vinene skal i deres rene udtryk afspejle terroiret.
Som et lille modtræk til den unge Beaujolais vil vi gerne slå et slag for fire af Paulines vine fra 2023 og 2022, som du kan købe til en ekstra god pris. Prøv hendes Grosse Pierre-kasse: 
1 fl. af hver - 799,-
(spar 101,-) Alle tilbud i nyhedsbrevet gælder t.o.m. 30. november eller så længe lager haves! Tak, fordi du læste med.
Med venlig hilsen
Terroiristen
|