Jacques Lassaigne

 

Av ja, hvor skal man starte. Ofte starter man jo med smagning, spytte målrettet i spytspand, se vigtig ud. Eller: winemakers dinner og sidde (alt for) længe over (alt for) mange retter med en masse vine til og høre mere eller mindre engagerede forklaringer om dette og hint. Det er bare ikke lige Manu’s yndlingskulisse. Selv om han godt kan, når han skal.

Men han ville hellere hyres ind som DJ en lys sommernat på Fiskebaren, og netop det blev han i juni 2019. Champagnefest med Vignes de Montgueux på magnum og en skøn blanding af branchefolk og festaber til den lyse morgen.

Emmanuel Lassaigne bor i Montgueux lige nordvest for Troyes. Montgueux er en kalket bakke i et ellers overvejende fladt landskab midt imellem Aubes og Sézanne, 80 meter kalk og lidt overfladejord, overvejende syd-sydøstligt eksponeret. Vineriet ligger på toppen og Emmanuels egen mark ligger lige udenfor, men han køber også druer forskellige steder i Montgueux, bl.a. for at kunne vise hele landsbyens terroir og historie. Der er hovedsageligt tale om chardonnay i ståltanke, men der findes også fade på domænet, og den altid legesyge Emmanuel har i reglen et eller andet småtosset under opsejling i kælderen.