Yvon Métras & Jules Métras - far & søn.

 

Yvon:

Burde næppe kræve megen intro, og bedre beaujolais fås helt ærligt ikke. Hans vine er elegante, finesserige, komplekse og mineralske. Saftige og drikbare. Jordbundne og æteriske på en og samme tid. Han lavede sin første vin uden svovl i 1988, dog på forsøgsbasis, og den første, der blev kommercialiseret, var 1994.

Jules: 

Søn af den eneste ene, og der kunne man nok tænke, at det måske var noget af en byrde at bære rundt på, en arv at løfte osv. Men sønnike har gudskelov arvet både sin fars talent og format, og så er han oven i købet en anelse mere imødekommende. Efter at have studeret i Beaune og rejst lidt rundt i verden for at studere forskellige måder at lave vin på, vendte han tilbage til rødderne og erhvervede sig nogle vinmarker, bl.a. en fredsfyldt og smukt beliggende parcel lige bag fars vineri. Derudover har han jord i Chiroubles, og lige nu laver han to vidunderlige vine, Bijou & Chiroubles. Jules udgør sammen med bl.a. Alex Foillard den nye unge og håbefulde Beaujo-generation, og det lover ikke spor skidt for fremtiden.