Dard & Ribo

 

René-Jean og François mødtes på i Beaune i starten af 1980’erne, mens de studerede ønologi. De blev øjeblikkeligt gode venner og startede domænet sammen i 1984. På det tidspunkt havde René-Jean allerede været igang i nogle år, fordi han havde arvet en parcel fra sin far i Saint-Joseph. Ret hurtigt fik det tag på flere marker, og ret hurtigt var de enige i, at det, de havde lært på skolen i Beaune, ikke var noget, de havde tænkt sig at gøre brug i deres måde at arbejde på. I dag har de 8,5 hektar fordelt på Saint-Jo og Crozes-Hermitage

Så de har faktisk lavet naturlig vin siden 1985. Det har dog ikke være målet i sig selv. René-Jean siger det sådan: “At lave naturlig vin bør i højere grad være et redskab til at lave vin, der i kvalitet, smag og hele oplevelse er så meget bedre end resten. Men det er ikke et mål i sig selv.” De har også lavet enormt meget hvidvin, hvilket er en smule atypisk på de kanter; lidt hvidvin ja, men meget er usædvanligt.

Historier er der mange af om det spøjse, lidt umage makkerpar. Gamle sure mænd eller familiens sorte får? Nok lidt begge dele. Men åh, hvilke vine! Tænk på vinene fra det nordlige Rhône, som de var i gamle dage. Frugtige, intense, elegante. Syrah med et køligt udtryk, et saftigt bællepotentiale og et til tider aristokratisk overskud. Det er Nordrhône før Parkerficeringen satte ind med sine tunge alkoholbomber. Og det er stadigvæk Nordrhône for en lille flok tapre gallere, der stædigt modstår Parkerimperiets legionærer og på sidste side holder legendariske fester under fuldmånen. Tylledrikken kommer fra sagnomspundne Dard et Ribo.

Produkter fra Dard & Ribo

  • Saint-Joseph
  • Crozes-Hermitage