Kære med-Terroirist.

 

Et lettere forsinket godt nytår skal lyde fra alle os i kælderen i Jægersborggade 52. Vi håber I kom godt og sikkert ind i det nye. Vi starter året ud med både en ny mandagssmagning, januarudsalg og en portion nyheder fra navnlig det italienske, men også fra Serbien. Kan du gætte hvem det er? 

Som altid anbefaler vi at nyhedsbrevet indtages i selskab med et godt glas vin. 

Skål og god fornøjelse!

 

Januarudsalg - Bland selv vin!

Vi holder januarudsalg i vores fysiske butik og du kan lige nu spare 15% ved køb af 3 fl eller 25% ved køb af 6 fl.
Du kan blande præcis som det passer dig blandt alle vinene i vores vinduesudstilling, der bl.a. kommer fra Milan Nestarec, Matic Wines, Valdibella, TerraQuilia m.fl.

Vi klør på med udsalget så længe lager haves. 

 

Østeuropæisk vinsmagning

(køb billet ved at klikke på billedet)

Den 29. januar kl. 19:30 holder vi årets første mandagssmagning, der byder på en stor rundtur i det østlige Europa. Her skal vi smage vine fra nogle af vores producenter fra Slovakiet (Bott Frigyes), Ungarn (Peter Wetzer), Slovenien (Matic Wines og Burja Estate), Bulgarien (Melnikon), Serbien (Oszkar Maurer), Tjekkiet (Milan Nestarec) og Georgien (8millennium).

Som altid vægter vi vinenes druesorter og oprindelsessteder meget højt, derfor har vi valgt en stribe, for de forskellige områder, typiske og oprindelige sorter, som Zelen, Sipon, Kadarka, Rkatsiteli, Kékfrankos m.fl. De skal vi sammen fordybe os i henover et par timer, ligesom vi også kommer til at zoome ind på de forskellige lande, deres vinhistorie og deres forskelligartet terroir.

Smagningen koster 295,- pr. person (brød og olivenolie medfølger).

Køb billet her!

(Bemærk: man kan ankomme fra kl. 19:15).

 

Nyheder

Det er den tid på året! Frank Cornelissens nye frigivelse er hjemme og vinene har aldrig før smagt så godt. Punktum! Årgangen er ikke mindre end fantastisk, med Franks egne ord GREAT!, som er en meget ydmyg beskrivelse af hans største årgang indtil nu, og som er klar i butikken, baren og webshoppen. I øvrigt en lille note til Magma. Da efterspørgslen efterhånden er så stor og mængderne små, kan vi kun sælge 1 flaske pr. kunde. 

Ligeledes fra støvlelandet er Monastero Trappiste Cistercensi Vitorchiano (i daglig tale Nonnerne fra Lazio) hjemkommet. Den hvide Coenobium og dens orange søster, Coenobium Ruscum, i årgang 2022 kan findes her og der, og er lige så forskelligartet som de er ens (de er lavet på de samme tre sorter, Ruscum dog med 15 dages maceration). Den røde Benedic findes stadig i årgang 2021 og smager fortrinligt. 

Ungarske Oszkar Maurer, der laver sine vine i det nordlige Serbien, fandt kort før jul endelig en vognmand med en passende kølevogn, så vores vine kunne komme hele vejen sikkert hjem fra Serbien uden at få kuldeskader. Denne gang er det blevet til hele 10 forskellige vine, hvor af der er flere gengangere, samt et på nye bekendtskaber i form af to petnats. The usual suspects er bl.a. Kadarka 1880, Fodor og Crazy Lud. Gå på opdagelse i Oszkars univers her.

 

Tak, fordi du læste med. God weekend. 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk