Kære med-Terroirist.

 

Så kom mørket buldrende med regn, våde blade og temperaturer, der kalder på stor vin. Måske endda en Barolo – hvem ved? Én ting er dog sikker: Med dette nyhedsbrev får du en stribe kanonstærke tilbud på Barolo fra Nadia Curto i La Morra-kommunen. Hendes vine landede i forsommeren, efter vi overtog agenturet i Danmark, og har ligget i dvale på lageret, mens de har ventet på det helt rette øjeblik. Og det er selvfølgelig nu – denne halvkedelige årstid vejrmæssigt, bevares, men ikke desto mindre voldsomt interessant vin- og madmæssigt.

Apropos mad: I anden halvdel af brevet kan du læse nyheden om den nye smækre og lækre mad på Terroiristen, kreeret af en stjernekok, som vi præsenterer lørdag den 8. november – til halv pris.

Venner, der er så meget godt i vente i dette nyhedsbrev – så skål, og rigtig god fornøjelse!

Nadia Curto tilbud



Nadia Curto er indbegrebet af den piemontesiske vintradition – en fortælling om familie, arv og jordnærhed. Familien Curto har dyrket vin i over 60 år på deres fire hektar i La Morra, og siden 2002 har Nadia, inspireret af sin far Marco og sin onkel Elio Altare, stået i spidsen for vinhuset. Sammen har far og datter skabt et fint “equilibrio” mellem tradition og fornyelse – Marco i marken og Nadia i kælderen.

Curtos vinmarker, herunder den prestigefyldte cru Arborina, dyrkes økologisk uden pesticider, herbicider eller klaringsmidler, og kun minimale mængder svovl anvendes. I kælderen arbejder Nadia med en åben og eksperimenterende tilgang, hvor hun forener klassiske og moderne teknikker – noget, hun kalder at være en “nutidig traditionalist”.

Et særligt eksempel er hendes to fortolkninger af Arborina-cru’en: Barolo La Foia lavet på traditionel vis med lang maceration og lagring på store, slavonske botti, og Barolo Arborina, som er en moderne version med kort maceration og lagring på små franske barriques. Hun producerer desuden en Barolo Riserva fra La Foia, der modnes fire år ekstra på flaske, uden at prisen hæves nævneværdigt – et bevidst valg, der afspejler hendes kompromisløse tilgang.

Hendes vine er levende udtryk for både landskabet og hendes personlighed – elegante, præcise og ærlige, med en elegance, dybde og sjæl, der gør dem til sande spejlbilleder af La Morra. Det er smukke vine lavet af en ægte Terroirist! Nadia Curtos vine er et perfekt supplement til vores allerede omfattende udvalg af baroloer fra Giacomo Fenocchio og Veglio. 

Vi vil gerne slå et ekstra stort slag for Nadia Curtos vine!
Derfor introducerer vi hermed en stribe gode introduktionstilbud – navnlig på hendes Baroloer fra Arborina-marken. Nedenfor får du lidt information om de forskellige vine.

Giallo Ginestra 2023 – orangevin lavet på 100% Cortese med 9 dages maceration. Vinen fremstår som en klassisk orangevin med flot garvesyrestruktur og tilsvarende intens farve. Overskuddet fra salget af vinen går ubeskåret til foreninger, der støtter kvinder, hvis mænd eller kærester er voldelige. (Læs mere om historien her)

La Vanitosa – et sjældent blend af Barbera (60%) og Nebbiolo (40%), som har ligget på ståltank. Vinen fremstår frisk, saftig og med fin barbera-bærfrugt støttet af nebbiolo-rygrad. Den er en skøn forening af de to druesorter – så hvorfor skal den være sjælden? Det fungerer jo perfekt!

Barolo La Foia og Arborina – på enkeltmarken Arborina i La Morra, hvor vingården faktisk ligger midt i marken, har Curto to parceller, som hun laver to fortolkninger af. Årgang 2019 og 2021 er fuldstændig på linje med fx Fenocchios Barolo’er: klassiske, med stort lagringspotentiale. Det betyder også, at disse vine bør gemmes nogle år endnu, før du får den fulde oplevelse. Til gengæld er årgang 2020 meget tilgængelig og drikkeklar allerede nu og de næste 3-4 år.

For Barolo La Foia Riserva går 2016 hånd i hånd med årgang 2019 og 2021 – den er endnu på vej mod toppen. Til gengæld er 2017 klar; en lidt varmere årgang, hvor vinens modne frugt og blødere tanniner gør den dejligt indsmigrende, samtidig med at du får det fulde bundtræk af en Barolo Riserva. Her får du en vin med et ekstra års fadlagring før frigivelse, som det kræves for en riserva.

Bemærk at tilbuddene gælder t.o.m. onsdag d. 12. november eller så længe lager haves.

 

Drik Nu-sæt

3 fl. Giallo Ginestra & 3 fl. La Vanitosa - 915,- (spar 165,-)

 

Barolo La Foia 2020

1 fl. for 365,- (spar 20,-), 3 fl. for 985,- (spar 170,-) el. 6 fl. for 1.895,- (spar 415,-)

 

Barolo La Foia Mix-sæt

Pr. sæt - 1.085,- (spar 170,-)

 

De Tre Barolo'er-sæt

Pr. sæt - 1.210,- (270,-)

 

La Foia Riserva-sæt

Pr. sæt - 1.075,- (spar 170,-)

 

Ny mad fra Harlo & Meyer

I kraft af vores medejerskab af restaurant Harlo & Meyer, har vi nu aftalt, at restauranten leverer lækre retter til servering i Terroiristen. På Harlo & Meyer er det den fantastisk dygtige André Skjødt Andersen, som er køkkenchef. André har tidligere arbejdet på de berømte Michelin-restauranter Noma, Frederiksminde og Alouette, så manden – ja, han kan koge!



Med køkkenstilen aktuel nordisk og et udvalg af lokale råvarer i sæson af meget høj kvalitet har André skabt fire nye retter til os, som du lørdag den 8. november fra kl. 17.30 kan prøve til halv pris, hvilket betyder at fx vores svampetoast kommer til at koste sølle 75,- denne aften. Og samtidig er den perfekt at dele. Hvabehar! 

 

Du kan spise flg. retter på aftenen - normalpriserne er anført i ():

Græskarsuppe m. purløgsolie og crostini (125,-)

Lammepaté m. surt (95,-)

Svampetoast (150,-)

Polenta & Lammeragout (175,-) 

Alle retter kan deles med den, du har kær.

 

Alt, hvad du skal gøre, er at bestille bord – enten via vores hjemmeside eller på tlf. 36 90 60 40.

Angiv venligst ved bestilling antl personer og ønsket ankomsttidspunkt:

1.seating* (ankomst mellem 17.30–18.15) eller

2.seating (ankomst fra 20:00)

*(ved 1. seating har du bordet i maks. 2 timer).

 

Husk, at vi har begrænset plads i baren – så det er først til mølle.

 

Tak, fordi du læste med. 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk