Kære med-Terroirist.

Velkommen til vores nyhedsbrev, der som altid bringer nyt fra hylderne og kælderen i Jægersborggade 52, hvor sommerens tavshed rent nyhedsbrevsmæssigt har betydet et ekstra stort fokus på alle de nyligt hjemkomne vine, deriblandt fra hele tre nye producenter fra støvlelandet. 

Husk, at nyhedsbrevet nydes bedst i selskab med et godt glas vin. Skål og god fornøjelse! 

 

Nyheder

Vi har brugt sommeren på at få en masse ny vin hjem. Mestendels fra vores ”gamle” producenter, men der er også blevet plads til tre nye producenter fra det smukke Italien.

 

Første producent er Monte di Grazia, som befinder sig i Lattari-bjergene tæt på kysten i Tramonti-kommunen i Campania-regionen. Her dyrker de to søskende Olivia og Fortunato gamle indfødte sorter, som de grønne Pepella, Biancatenera og Ginestra og de blå Tintore di Tramonti (findes kun i denne og nabodalen), Piedirosso, Moscio, Sciascinoso og Olivella, fra stokke på mellem 30 og op til 150 år, ja måske endda op til 200 år gamle. Vinene er helt deres egne og typiske for området med en lethed, elegance og gennemgående mineralsk fornemmelse fra den vulkanske jordbund. 

Lige nu kan du købe en intro-kasse med en flaske af hver fra producenten til kun 950,- (du sparer 123,-). 

Køb den via linket her og læs i øvrigt om Monte di Grazia på vores hjemmeside. 

 

SFERA er et samarbejde mellem økologisk certificerede naturvinsproducenter (blandt andre I Clivi, Polvanera, Cossentino og Frecciarosa) fra nord til syd i Italien, heriblandt fra regionerne Lombardiet, Friuli, Apulien og Sicilien, hvis mission er at vise vin fra hele Italien i små oplag med stort aftryk af terroiret. Vinene er yderst letdrikkelige med stor saftighed, samtidig med at de har masser af karakter og drue- og terroirtypiske duft- og smagsnuancer.

Catarratto fra producenten Cossentino, beliggende på det nordvestlige Sicilien, med 12-14 dages maceration er et klassisk eksempel på en orange Catarratto fra de egne, ligeledes er den røde fra Frecciarossa, Oltrepo Pavese i Lombardiet, på hele fem druesorter (Uva Rara, Barbera, Croatina, Pinot Noir og Riesling) så typisk for området, at det næsten føles som at være der selv, eller i det mindste på en vinbar eller restaurant i Pavia eller Milano, som er de nærliggende større byer, hvor vinene fra Oltrpo Pavese ofte serveres på glas. Den anden orange fra producenten Polvanera fra druen Verdeca (her er vi i Apulien) har en længere maceration på 20 dage og fremstår blødere og med en større frugt end Cossentinos Catarrato. Slutteligt er den hvide på Ribolla fra producenten I Clivi beliggende i Friuli, der som de andre tre har ligget på ståltank. Stålen holder syren frisk, vinen ren og klar i udtrykket.  

Bag de overordnede tanker omkring vinifikation står Cristiano Garella, som vi har arbejdet med i rigtig mange år. Han står bl.a. bag Colombera & Garella og Tenuta Sella, som vi importerede for mange år tilbage. Cristiano står bl.a. også bag Frecciarossa fra Oltrepo Pavese.

Prøv Sferas intro-kasse med en flaske af hver af de fire vine til 555,- (du sparer 10%) – find den her! 

 

Sidste nye skud på vinplanten er Oppeddentro fra Jesi-distriktet i Marche. Jesi er som distrikt kendt for at lægge jord til gode, til tider fremragende, hvide på Verdicchiodruesorten, og det er lige hvad Oppeddentro leverer. Tilbage i 2016 gik fire venner sammen og skabte Oppeddentro i den gamle middelalderby Maiolato Spontini i et ældgammet hus, hvor kælderen går helt tilbage til det 15. århundrede og allerede dengang blev brugt til vinfremstilling. Markerne er, trods Oppeddentros korte historik, 50 år gamle og resultatet er vine med en stærk nerve, der er syredrevne med en dyb mineralsk, saltet note.

Ligesom Monte di Grazia og Sfera kan du købe en intro-kasse med Oppedentros tre vine. Den koster 555,- (du sparer 65,-)

Find den her!

 

Tilbud

Foruden de tre tilbud på Intro-kasserne fra Monte di Grazia, SFERA og Oppeddentro finder du også en stribe andre tilbudskasser af forskellig art i vores webshop. Der er bl.a. en ny Nebbiolo-kasse, Orange-kasse, en Bruciata-kasse, en Riesling-kasse og meget mere. Samtidig er webshoppen blevet opdateret med alle de mange nye vine, vi har fået hjem i løbet af sommeren, så der er endnu en god grund til at gå på opdagelse, enten digitalt eller fysisk i vores butik i Jægersborggade.


Smagninger

 Tiden er nu atter inde til at afholde smagninger i baren, og vi kommer til at planlægge flere forskellige henover efteråret. Vi lægger ud med en klassiker – vores vinsmagning for begyndere.
Her kan du lære at få mere ud af din vin, lære at sætte ord på de vine, du drikker, samt udbygge din viden, om hvilke teknikker og terroirforskelle, der bidrager til, at vinen smager som den gør.

Al denne herlige lærdom kan du få mandag d. 25. september 19:30 - 22:00. 

Det hele handler kun om en smule smageteknik som alle (!) kan lære. Ved at tale om smagsoplevelser og sætte ord på, hvad vi smager, skærpes sanserne og evnen til at huske og skelne vinene fra hinanden.

Over et par hyggelige timer vil vi smage os igennem otte vine fra forskellige lande, på forskellige druer, fra forskellige slags jordbund, fremstillet på forskellige måder for at illustrere, hvorledes alle disse parametre spiller ind på vinens karakter.
Vi kan ikke love du vil blive vinekspert på dette korte kursus, men vi kan bringe lidt af vinsnobberiet ned på jorden, skille skidt fra kanel, og give dig nogle nemme værktøjer til at få det maksimale ud af dine vine fremover.

Denne unikke oplevelse koster kun 285 kr. og vi vil servere brød og olie til at akkompagnere vinene.
Billetter købes her!

15 års fødselsdag

Det er jo helt vildt. 15 år! Det skal (naturligvis) ikke gå stille for sig, hvorfor vi, ligesom de foregående år, vil sørge for en festlig fejring, så skriv allerede d. 5. oktober kl. 17:00 i kalenderen, hvor vi i vanlig stil vil have et ekstravagant line-up af diverse magnummer og dbl.-magnummer åbne mellem kl. 17:00-00:00 fra vores mange gode producenter.
Musik af både hyggeligt, afslappende og frisk til den dansable karakter finder også sted i form af DJs fra kl. 19:00 og frem.

Vi glæder os til at se jer.

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk