SFERA

 

Historie

SFERA er et samarbejde mellem økologisk certificerede naturvinsproducenter fra nord til syd i Italien, heriblandt fra regionerne Lombardiet, Friuli, Apulien og Sicilien, hvis mission er at vise vin fra hele Italien i små oplag med stort aftryk af terroiret. 

Terroir

Ligegyldigt hvilken region vinene kommer fra, er det vigtigt at oprindelsesstedet for den pågældende vin har et unikt terroir, og at det afspejles i vinen. Der er i sagens natur store terroirforskelle at finde på tværs af de forskellige regioner og distrikter. Den røde skal findes i, at vinene er tro imod deres oprindelse. 

Markarbejde

Alle marker er økologisk certificeret. 

Kælderarbejde

Ståltank til gæring og lagring er gennemgående for de aktuelt tilgængelige vine, der i øvrigt alle er spontangærede, ikke filtrerede eller klarede, ligesom der bruges lave mængder svovl i alle tilfælde.

Vinmageren Cristiano Garella, der bl.a. laver vin for Cascina Cottignano, Frecciarossa og tidligere Tenuta Sella, er konsulent og vinifikationstovholder på hele projektet. 

Vinene

SFERAs vine er udpræget nemme at gå til med stor saftighed og let drikkelighed, med andre ord en italiensk version af den franske ”vin de soif”.

Link

Producentens hjemmeside

Produkter fra SFERA

  • Bianco I Clivi
  • Macerato Polvanera
  • Macerato Cossentino
  • Rosso Frecciarossa