Boccella

Historie:
I 1960 vendte Giuseppe Boccella tilbage til Campania fra Venezuela, hvor han var emigreret for at arbejde, men akkumulerede opsparinger, som han investerede i at vende tilbage til sit oprindelsessted, Castelfranci, Italien. Der byggede han sammen med sin kone sit hus og dyrkede sin passion for vindyrkning ved at plante Aglianico-vinstokke. I dag styrer Boccella-familien hele produktionscyklussen manuelt, fra beskæring til salg, hvilket minimerer brugen af maskiner.
I 2005 forvandlede brødrene Raffaele, Angela, Giovanni og Lucia (to brødre med to søstre) deres passion for vindyrkning til et job og præsenterede deres Aglianico dei Boccella for offentligheden. Vinen blev oprindeligt produceret til ham selv og venner og spredte sig fra Castelfranci til Nordeuropa og Amerika. Påskønnet for sin ægthed og økologiske certificering producerer Boccella-familien hvert år cirka 15.000/20.000 flasker Campi Taurasini DOC og Taurasi rosso DOCG, hvilket giver en karakteristisk værdi til kvaliteten og ægtheden af hver enkelt flaske, aftappet manuelt.

Markarbejde:
I vingården begynder høsten med håndplukning af Fiano-druerne i midten af oktober og slutter i de første uger af november med Aglianico. Alle vinstokke er upodede og plantet af familien selv for helt op til +50 år siden.
Husets økologisk vinproduktion begynder i vinmarkerne, hvor druerne dyrkes med naturlige og bæredygtige metoder. Der undgås syntetiske kemikalier, såsom pesticider og kunstgødning, til fordel for landbrugspraksis, der bevarer det lokale økosystem.
Denne opmærksomhed på miljøet er med til at bevare biodiversiteten og sikre, at terroiret udtrykker sit fulde potentiale.
Eks. Plantes roser som "vagtposter" i vingården, da de er meget følsomme over for sygdomme og miljømæssige ubalancer. Ved at observere deres sundhedstilstand kan vineriet være i stand til at vurdere vinstokkens sundhed. Denne tilgang giver dem mulighed for at identificere potentielle problemer tidligt og forhindre vinsygdomme på en naturlig måde, hvilket reducerer behovet for kemiske indgreb.

Terroir:
Boccella råder over lidt over 3 hektar vinmarker tæt op af eg- & oliventræer, der skaber et mikroklima der inkluderer kolde vintre, hvor temperaturen let kan falde til under frysepunktet. Den sene modning af druerne på grund af mikroklimaet resulterer i, at høsten finder sted i løbet af de første ti dage af november.
Jordbunden er en blanding af ler og limsten, hvoraf druerne dyrkes i ca. 650 m højde, på sydøst vendte marker.

Kælderarbejde:
Den tekniske side af vinfremstilling er i hænderne på Sebastiano Fortunato, en elev af legendariske Giacomo Tachis (Antinori m.fl.) , som har været i stand til at få det bedste frem i  frugten og det ekstraordinære terroir.

Vinen laves traditionelt med et manuelt pres af druerne samt gæring af mosten i åbne kar ved stuetemperatur, mens lagringen sker i 300 & 500 hl tønder uden filtrering eller klaring.



http://www.boccellavini.it/

Produkter fra Boccella

  • Casefatte '22
  • Rasott '20
  • Taurasi ´15
  • Rosatt '22