Bosco Falconeria

Små 65 km. vest for Palermo med udsigt over Castellammare bugten ligger Bosco Falconeria nær byen Partanico. Med en årlig produktion på ca. 7.000 flasker placerer de sig som en meget lille producent, der har to druesorter som hovedfokus i deres vinproduktion: den grønne og indfødte siclianske Catarratto og den klassiske blå Nero d'Avola, der findes mere eller mindre over alt på Sicilien. Stedet ejes og drives i dag af Natalia Simeti, hvis familie har haft stedet i flere generationer, og hendes finske husbond, Rami Salo.

Deres marker vokser ca. 250 meter o.h.o. i rød og kalkholdig leret jord. Stokkene er ca. 25-30 år gamle, er dyrket økologisk i lige så lang tid, og vokser små alberello, der er beskåret således, at de ligner små buske. 

Gennemgående for deres tre vine bruger de ståltanke til dem, hvor de ligger 9 måneder før de kommes på flaskes. For den hvide Catarratto, frigives vinen ganske kort tid efter flaskning, hvilket den orange (4-5 dages maceration) Falco Peregrino også gør. For deres Nero d'Avola flaskelagres vinen i ca. 4 måneder før frigivelse. 

Bosco Falconeria bruger som udgangspunkt ingen svovl, men svovler med ca. 10 mg/l hvis nødvendigt i den pågældende årgang. 

http://www.boscofalconeria.it/

Produkter fra Bosco Falconeria

  • Assiolo
  • Falco Peregrino '22
  • Catarratto '22
  • Nero d'Avola