Kære med-Terroirist. 

 

Så er der atter nyt fra den lave kælder i Jægersborggade 52, hvor vi for tiden glædes over en lind strøm af nyheder og anmeldelser fra både nær og fjern. Du skal naturligvis også delagtiggøres i alt dette, og derfor er der kreeret en stribe herlige tilbud, som du finder længere nede i brevet.

Som altid nydes vores nyhedsbrev bedst i selskab med et dejligt glas vin. 

Skål og god fornøjelse. 

 

Masser af stjerner til Kékfrankos

- fra Berlingskes Søren Frank til Milan Nestarec, Bott Frigyes, Matic Wines, Weingut Seckinger og Peter Wetzer.

 

(klik på billedet for at komme til webshoppen)

Kékfrankos, Blaufränkisch, Frankovka. Kær drue har mange navne, og mange af jer sikkert har smagt flere af vores vine på netop denne druesort igennem årene. Det samme har Søren Frank, endda hele seks styks, der i en stor anmeldelse i Berlingske (søndag d. 19. november) deler rundhåndet ud af stjerner til dem.

Blandt dem er Bott Frigyes og Milan Nestarec' to vine:

Bott Frigyes Kékfrankos 2021 – 5 stjerner

Mørk i glasset. Lækker næse med mørke hindbær og kirsebær, lakrids og tons af peber. På en gang saftig, frisk og tannisk i munden”.

179,- ved 6 flasker

 

Milan Nestarec Nach 2021 – 5 stjerner

Etiketten på denne tjekkiske vin ligner noget, Dea Trier Mørch kunne have lavet i 1970’erne. Ikke desto mindre er jeg ret vild med den mørke vin, som er ganske åben, med udpræget grønne noter af stilke, chili, underskov og en anelse acetone, men ikke for meget. Vi sniger os lige op på fem stjerner. NB: Prisen er for en literflaske, svarende til en 75 cl-pris på 140,- = godt køb!”.

185,- ved 6 liter flasker

 

Find de resterende vine fra anmeldelsen i vores webshop og butik til gode priserSe mere her!

 

Domaine de la Grosse Pierre

Beaujolais med stor elegance og præcision.

 

Nyeste skud på vinstokken fra vores import Winewise, er huset Domaine de la Grosse Pierre fra cru’en Chiroubles. Vi har længe tænkt på og ønsket at importere vine fra Beaujolais, og blev glædeligt overrasket, da muligheden for at virkeliggøre dette bød sig efter et vinmesse-visit i Paris tidligere på året.

Huset blev grundlagt i slutningen af 1960’erne af George Passot, og i dag er det hans barnebarn Pauline Passot, der har overtaget styringen af huset efter sine forældre Alain og Véronique. Hun er uddannet ønolog i Beaune og har lavet vin fra egen 1ha mark i Chiroubles (som hun fik af sin farfar) siden 2016. To år senere overtog hun hele domainets produktion og fortsætter familiens stil med traditionelle og naturlige vine med stor elegance, dyb frugt og kirurgisk præcision.

Huset råder over 9 ha i alt, hvoraf størstedelen er i Chiroubles, resterende finder vi i Fleurie og Morgon. Ens for alle er økologisk markarbejde, 10-12 dages semi carbonisk maceration i beton og efterfølgende lagring på samme, på nær vinen Grille-Midi, der lagres på gamle egetræsfade.

Introkasse: 1.035,-

(normalpris: 1.149,-)

Vi har lavet en introkasse til dig i webshoppen, find den og flere historier om Domaine de la Grosse Pierre her!

 

Giuseppe Nada i Wine Enthusiast

 

Enrico Nada, barnebarn til Giuseppe, har de sidste mange år stået for produktionen af vinene i Treiso, Barbaresco, hvor han igen og igen igennem sine vine, viser os den (for os) sande og klassiske karakter af Barbaresco: en langt mere syredreven vin med lettere tanniner end storebror Barolo, og ofte med en lettere, saftig mundfølelse og floral næse samt underliggende noter af rød bærfrugt.

Med de to enkeltmarks vine, Casot og Marcarini, der ligger på hver deres side af bakken (Casot sydvestvendt og Marcarini sydøstvendt), har Enrico og resten af Nada-familien fået to flotte anmeldelser i Wine Enthusiast, begge med 95 point

Det fejrer vi med et godt tilbud på 6 flasker af samme vin eller 2 x 3 flasker af hver af de to marker. 

 

Casot 2020 eller Marcarini 2020:

325,- ved 6 flasker 

(normalpris 365,-/fl.)

Ønsker du at blande 3 fl. af hver, så klik her.

 

Nytårs boblesmagning

 

Hvor de store komplekse røde er synonym med julens spise er bobler blevet synonym med nytårets drikke og du kan allerede tyvstarte dit indtag af bobler mandag d. 11. december, når vi holder den årlige nytårsboblesmagning. Aftenen tager dig igennem fire forskellige farver, hvid, orange, rosé og rød, fra de mineralske til de frugtige bobler og fra unge vine til de lidt mere lagrede. Ligeledes kommer du ved smagningen igennem forskellige druesorter og lande, ligesom du vil komme til at stifte bekendtskab med fremstillingsmetoder som ancestrale, petnat og champagnemetoden.

Vi starter kl. 19:30 og der vil være brød og olivenolie som ledsager til vinene og slutteligt vil du kunne købe vinene fra smagningen til på aftenen rigtig flotte priser. Pris pr. person 295,-

Køb din billet her eller klik på billedet ovenover.

 

Tak fordi du læste med. 

 

 

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk