Masser af stjerner til Kékfrankos i Berlingske

20. november 2023, 12:00

Kékfrankos, Blaufränkisch, Frankovka.

Kær drue har mange navne og Berlingskes vinanmelder Søren Frank har i weekenden smagt sig igennem 6 af vores vine lavet på denne druesort fra producenterne Milan Nestarec, Bott Frigyes, Matic Wines, Peter Wetzer og Weingut Seckinger.

Klik her eller på billederne for at komme til vores webshop

 

Bott Frigyes Kékfrankos 2021 – 5 stjerner 179,- ved 6 flasker

Mørk i glasset. Lækker næse med mørke hindbær og kirsebær, lakrids og tons af peber. På en gang saftig, frisk og tannisk i munden”.

 

Milan Nestarec Nach 2021 – 5 stjerner 185,- ved 6 liter flasker

Etiketten på denne tjekkiske vin ligner noget, Dea Trier Mørch kunne have lavet i 1970’erne. Ikke desto mindre er jeg ret vild med den mørke vin, som er ganske åben, men udpræget grønne noter af stilke, chili, underskov og en anelse acetone, men ikke for meget. Vi sniger os lige op på fem stjerner. NB: Prisen er for en literflaske, svarende til en 75 cl-pris på 140,- = godt køb!”.

 

Matic Wines Frankovka Amfora 2021 – 4 ½ stjerne 169,- ved 6 flasker

Næste sort. Klassisk, ung Blaufränkisch med saftig mørk frugt – blåbær og amarenakirsebær – lakrids, krydderurter og peber. Gæret i amfora og lagret under flor, men står virkelig flot og rent. Fire og en halv stjerne - tæt på fem”.

 

Peter Wetzer Kékfrankos 2021 – 4 ½ stjerne 159,- ved 6 flasker
Peter Wetzer Spern Steiner 2020 – 4 stjerner 259,- ved 6 flasker

Wetzer holder til i Sopron i Ungarn, som ligger få kilometer syd for Burgenland i Østrig, og stilen ligner således en del. Her er mørke kirsebær krydret med peber. Den almindelige Kékfrankos, som jeg bedst kan lide (fire og en halv stjerne) har også et snert af læder/pels. Den kraftigere enkeltmarksvin Spern Steiner har et lovlig højt niveau af volatil syre/eddike efter min smag”.

 

Weingut Seckinger Blaufränkisch 2020 – 4 ½ stjerne 250,-/fl.

Denne vin fra Pfalz hører til feltets mere elegante og luftige vine. Næsen byder på solbær, lakrids og kaffe. Munden er relativt let, saftig og frisk. Fire og en halv stjerne”.

 

Artiklen kan læses her.