Kære med-Terroirist. I slutningen af det forgangne år startede vores import Winewise med at hjemtage vinene fra tre nye producenter fra central- og Østeuropa, nemlig Vino Loigi fra Moravia, Tjekkiet. Szent Donat fra Balaton, Ungarn og ligeledes fra Ungarn, Somloi Vandor fra Somlo. Det er producenter vi er stolte over at kunne tilføje til vores i forvejen stærke felt af producenter fra netop denne del af Europa, og som hver især bidrager med noget unikt og særegent. Det er lykkedes os at få dem til landet sammen med deres kollega Bott Frigyes fra Muzsla (Slovakiet) og de har alle fire indvilget i at stille op til en smagning i baren, så du, kære med-Terroirist, kan få muligheden for at smage deres vine og få direkte beretninger om deres vingårde, deres terroir, hvordan de laver vinene og meget mere. 
Det hele foregår på mandag d. 24. februar kl. 19:30 og herunder kan du læse om de fire producenter og finde billetlink. Smagningen foregår (naturligvis) på engelsk og det koster kun 195,- at deltage. Vino Loigi, Moravia, Tjekkiet – præsenteret af vinmager Vladimir og hans kone Mikroproducent med præcise, biodynamisk dyrkede og non-interventionistisk fremstillede vine med energi, liv og kompleksitet dels fra fint sandet, kalkholdig jord, dels fra granit, gnejs og quartz på vulkansk undergrund. Fodtrampning, spontangæring og lagring på gæren på gamle træfade er formlen bag disse spektakulære vine.
Szent Donat, Cszopak, Balaton, Ungarn – Præsenteret af Maria Antoanett. Vidunderligt terroir-fokuseret producent med et udvalg af marker på såvel limsten, jernholdig og vulkansk basalt-jordbund. Forskellige tydeligt terroirdrevne vine på lokale sorter som Furmint, Olaszriesling og Kekfrankos er producentens hjertebørn.
Somloi Vandor, Somlo, Ungarn – Præsenteret af Maria Antoanett. Somlo-vulkanen danner baggrund for dyrkning af vine på de lokale Juhfark og Harslevelü-sorter i både ren form og fra en lille historisk mark med et klassisk field blend, som tidligere tilhørte det lokale kloster.
Bott Frigyes, Muszla, Slovakiet – præsenteret af Szusza og Frigyes Bott. Biodynamisk fyrtårn på Muszla-bakkernes vulkanske jord i det sydlige Slovakiet, lige ved Donau-floden, som udgør grænsen mod syd til Ungarn. Fremstilling med delvis anvendelse af hele klaser, spontangæring og lagring på ældre fade med et kærligt blik på gamle burgundiske traditioner. Tak fordi du læste med.
Med venlig hilsen
Terroiristen
|