Vinsmagninger

På Terroiristen arrangerer vi tit vinsmagninger - både for private og i firma-regi. Vi er meget åbne overfor forslag, og vi hjælper gerne med ideer og løsninger for at skabe et spændende og hyggeligt arrangement. Hvis du mangler inspiration, kommer der få eksempler på temaer for smagninger længere nede på siden.

En vinsmagningsaften på Terroiristen vinbar består typisk af 6-10 vine inden for et fastsat tema, kommenteret undervejs med information om distrikterne, lovgivningen, producenterne og deres filosofi, fremstillingsmetoder m.v. Tilhørende mad afstemt efter vinene kan tilvælges om ønsket. Maden kan varieres alt efter ønske fra en uformel servering af skinke, pølse, oste-tallerkener til mere ambitiøse serveringer af menuer med 3-5 retter. Spørg os gerne om muligheder angående madserveringer.

Lukkede vinsmagningsaftener kan normalt altid arrangeres mandag og tirsdag, hvor baren holder lukket for almindelige besøgende fra gaden. Er I nok deltagere kan baren dog reserveres i sin helhed også ugens øvrige dage, eller der kan afholdes smagninger for mindre selskaber i den almindelige åbningstid, fx i vores Lounge, som rummer op til 12 personer. Normalt kræves et deltagerantal mellem 8 og 22. På forhånd aftales det præcise program for aftenen alt efter ønsket ambitionsniveau, budget og deltagerantal. Alle henvendelser mht. vinsmagninger og arrangementer kan sendes ved brug af vores kontaktformular.

Eksempler på temaer inkluderer, men er ikke begrænset til:

- Italiensk oversigtssmagning: Vi kommer godt rundt i den italienske geografi og smager vine fra nord, midt og syd, fremstillet på en række forskellige druesorter.

- Slovenien/Nordøstitalien: Fokus på Friulansk og Slovensk topvin, både røde og hvide, fra et område i stærk kvalitetsmæssig vækst, som leverer vine med stor personlighed.

- Piemonte: Italiens mest berømte vinregion byder på mange oplevelser, lige fra de klassiske Barolo og Barbaresco-vine til gode køb i Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og de hvide vine, for eks. Arneis samt mousserende vine. Vi tager en tur rundt og bliver kloge på forskellene imellem traditionalisme og modernisme, forskellen imellem den naturlige og den industrielt fremstillede vin.

- Fokus på Nebbiolo druen: Terroiristen har landets største udvalg af Nebbiolo vine fra Italien. Dette fakta sig selv giver en helt oplagt og spændende mulighed for at arramngere Nebbiolo temasmagninger efter ønske.

- Biodynamisk/naturlig vin: En tur rundt til en række små, fanatiske producenter, som leverer verdensklassevine ud fra en filosofi om at naturlig vin bedst afspejler druens oprindelse, terroiret, og dermed giver den mest autentiske vin. Turen fører os fra Piemonte, over Friuli, til Toscana, Umbrien, Abruzzo og Sicilien. Vi skal smage Barolo, Chianti, Rebula, Sagrantino, Schioppettino, Cattarrato, Nero d’Avola med flere.

- Fokus på østeuropæisk naturvin: da en af vores specialer er autentiske. naturlige vine fra Slovenien, Ungarn, Serbien og Geogien; arrangerer vi gerne temasmagninger indenfor dette område. Vi vil gerne dele vores viden om og passion for de mindre kendte eller glemte vinlander hvor der laves fremragende vin efter gamle traditioner, på indfødte/lokale druesorter.

Prisen er baseret på betaling af de åbnede flasker og varierer alt efter tema, deltagertal og evt. madservering. Normalt rækker en flaske ved en smagning til ca. 10 -12 personer. Programmet og prisen aftales nærmere.