Anzivino 

Anzivino ligger i Gattinara distriktet i det nordlige Piemontes Novara-Vercelli bakker. Familien kommer oprindeligt fra Milano, med en helt anden baggrund end vin, men en af deres forfædre var vinbonde og tøndemager i Gattinara, hvorfor familien valgte at flytte tilbage til området og alliere sig med professionelle folk i såvel mark som kælder, så de kunne komme tilbage til deres rødder og producere vin. Gården er indrettet i et gammelt, nedlagt destilleri. Anzivino har købt marker i såvel Bramaterra som Gattinara distrikterne og arbejder i stigende grad i henhold til traditionerne dog uden at forsage nytænkning, som man fx har gjort det med en Nebbiolo i amarone- eller sforzato-stil, fremstillet på tørrede druer.

Vindyrkningspraksis

Veleksponerede marker i Bramaterra og Gattinara er grobund for Anzivinos stokke, som grønthøstes for at reducere udbyttet og sikre modenhed og intensitet. Der arbejdes ikke certificeret økologisk, men i praksis følges principperne samt en filosofi om at begrænse anvendelsen af gødning m.v. til det absolut nødvendige.

Vinifikation

De klassiske vine fra Bramaterra og Gattinara fremstilles traditionelt i kældrene med lang tids maceration og lagring på store slavonske egefade, mens en række vine fremstillet med henblik på hurtigere konsumering vinificeres på mere moderne vis med kortere tids maceration.

Vinene

De resulterende vine er prægede af områdets vulkanske jordbund, som giver vinene en særlig mineralsk karakter og god, rank syre som tilskud til Nebbiolo-druens altid presente tannin. Det er vine, som først efter 12-24 månedes lagring begynder at folde sig ud, men som kun bliver bedre med yderligere nogle år i kælderen.

 

Læs mere på producentens egen hjemmeside