Fulvio Bressan

Fulvio Bressan driver i dag familien Bressans vingård, som den seneste Bressan i en familie, hvis vindyrkningspraksis i Farra d’Isonzo kan føres tilbage til midten af 1700-tallet. Fulvio arbejder, stadig assisteret af sin far Nereo og kone Jelena, med et udelt fokus på kvalitet med fødderne dybt plantet i familiens traditioner.
Respekt for terroiret og ønsket om at lade vinen afspejle det bedst muligt tilsiger anvendelse naturlige metoder til dyrkning og fremstilling af vinen og sen frigivelse af vinen, når den har fundet sin naturlige harmoni. Markerne befinder sig tæt på Isonzo-floden på et plateau skabt af en stor gletsjer fra de nærliggende Alper; jorden er stenet og mager, hvilket tvinger rødderne dybt ned i jorden for at finde næring – op til 5 meter. Jorden er både kalk- og jernholdig.

Vindyrkningspraksis

Tæt beplantning (omkring 4500 stokke pr. ha) sammen med single-Guyot-opbinding sikrer et lavt udbytte på kun omkring 900 gram pr. stok eller omkring 25 hl/ha. Der sprøjtes eller kunstgødes ikke – dog anvendes Bordeaux-blandingen. Arbejdet foregår manuelt. Man tilstræber et balanceret økosystem i balance med sig selv og dermed et rigt, naturligt dyre- og planteliv som metode til at undgå sygdomme.

Vinifikation

Der anvendes for alle røde vines vedkommende lang tids maceration, og gæring ved ret lav temperatur (25 grader C). Gæring baseres på den naturligt forekommende gær på drueskallerne, som betragtes som en del af terroiret. Lagring foregår derefter typisk på 2000 liters ældre egefade i mindst 2 år – for nogle vine endnu længere. Metoden giver vine med medium-dyb farve, højt niveau af frugt- og garvesyre og enorm aroma-intensitet under bevarelse af terroirets karakteristika. Der svovles kun ved aftapning og her kun minimalt.