Giacomo Fenocchio 

Lille familiefirma med produktion fra ca. 10 hektar marker placeret i hjertet af Barolo-distriktet tæt på Alba i Piemonte i Nordvestitalien. Fenocchio-familien holder, nu på femte generation, stædigt fast i de gamle traditioner for vinfremstilling i en vinverden, der ellers bliver stadigt mere moderne og teknisk orienteret.

Mark-og kælderarbejde

Arbejdet i marken foregår med udgangspunkt i nogle af de bedst beliggende marker i distriktet, lavt udbytte og fokus på at lade terroiret slå igennem via omhyggelig pleje af de gamle stokke. I kælderen er det tilsvarende filosofien snarere at lade vinen udtrykke sit eget, indre jeg, end at præge den med fadsmag, fremelskning af umiddelbar frugt o.l. Der gæres med naturgær frem for kulturgær og sprøjtes minimalt, nogle gange slet ikke, i markerne. Der gæres lang tid med skallerne; for baroloernes vedkommende 30 dage for sikre maksimal ekstraktion og særpræg fra marken. Vinene filtreres ikke før aftapning; man anvender alene den naturlige bundfældelse fulgt af flytning af vinen over bundfaldets niveau fra fad til fad. Resultatet er stærkt terroirprægede vine, med elegance og kompleksitet frem for rå kraft. Den ægte vin!

Lyt til vinmageren Claudio Fenocchio, der fortæller om deres filosofi og arbejdet i markene og i kælderen. 

  

Se også Fenocchios egen hjemmeside for mere information.