Antonio Perrino - Testalonga

Antonio Perrino er om nogen en erfaren vinmager af den gamle skole - godt 70 år gammel og med flere end 50 årgange bag sig er han en integreret del af Dolceacquas terroir.

Han forstår bedre end nogen anden at afæske dette unikke terroir dets hemmeligheder via sit arbejde i pagt med naturen. Her er ikke tale om en moderne naturvinsproducent, der følger en mode, men derimod en etableret praksis, som bunder i en gennem generationer overleveret forståelse af druesorter, jordbund og klimaforhold i Dolceacqua.

Vinene, hvoraf der blot produceres ca. 5-7000 flasker årligt fremstilles i et lille rum, næppe større end en garage. Her er det ikke de ydre rammer, det drejer sig om, men simple midler, gamle fade og håndarbejde!

Terroir

Dolceacqua er den lille, smukke by, som har givet navn til distriktet, som strækker sig over nogle få kilometer fra havet og ind i landet og op i de stejle bakker, hvor de terrasse-anlagte marker findes. Her er oftest fri passage igennem dalene for kølende vinde fra Middelhavet, som sammen med limstensjordbunden skaber mulighed, at den lokale Rossesse-drue kan udfolde hele sit potentiale.

Vindyrkningspraksis

Acagna er navnet på en af de mest berømte cru-er i området. Her findes det meste af Antonios Perrinos bare 1 hektar marker med stokke mellem 40 og 100 år gamle; mange dyrket Alberello, dvs som små buske. Denne gamle metode anvendtes tidligere mange steder og er kendt for at  give naturligt lavt-ydende stokke med druer af høj kvalitet. Den moderne Guyot-opbinding er lettere at arbejde med og muliggør mekanisering, men er tilgengæld ikke kvalitetsmæssigt på højde med Alberello.

Antonio arbejder uden sprøjtning med kemikalier og uden kunstgødning i marken.

Vinifikation

I kælderen naturgæres og fodtrampes stadig. Vinene gæres og lagres på gamle fade, typisk af tonneaux størrelse.

Lang maceration anvendes for den hvide Vermentino såvel som for Rossessen.

Vinene

Smag Perrinos vine og forstå hvad mineralitet er! Mange taler om det og hævder at deres vine har det - her får du en reference uden sidestykke. Elegant, frisk med fin frugt og så en bragende dyb mineralitet i en ekstremt lang eftersmag: Det er terroiret indkapslet i en flaske, som ganske få formår det - ikke bare i Dolceacqua, ikke bare i Ligurien, ikke bare i Italien men i hele verden!

Links

Facebook