Trinchero 

Vinhuset Trinchero i Asti var den første i sin tid der begyndte at producere Barbera d'Asti ligeså seriøst og med samme omhu som det er normalt med Barolo-vine. 4. generations vinmager, Ezio, arbejder i Agliano Terme, et område, som er anerkendt som det bedste til fremstilling af Barbera d'Asti. Hans vine er blandninger af traditioner, følelser og smag og duft, der er personlige og unikke.

Vindyrkningspraksis

Beskæring sker manuelt i slutningen af vinteren, hvor en liv-cyklus slutter og i efteråret hvert andet år graves jorden mekanisk op for at revitalisere jordens liv. Hver 4-5 år giver Ezio organisk gødning og græsset slåes mekanisk. Vildskuder fjernes og de bedste knopper selekteres. Al beskæring og høst foregår med hånd. Plantebeskyttelsen er begrænset til kobber og svovl når det er nødvendigt.

Vinifikation


Al vine spontangæres i cement eller stål og de modnes i store slavonske egetræsfade af 50 hl. Vinene gæres ofte med lang skalkontakt (macreation), som gælder både hvid og rødvine. Ezio er masteren af macereret hvidvin eller med andre ord orangevinfremstilling. Dertil bruger han gerne de lokale piemontesiske hvide druesorter som Arneis og mest Malvasia.

Ezios egne ord om sit passion:

Forholdet mellem menneske og vinplanten er ikke noget, der kan improviseres. Vinbonden der behandler stokkerne med respekt og følsomhed, forstår, hvad vinplanten kan give. Mit perspektiv er at dyrke mine vinmarker på den bedste måde, men også, at hvad der er produceret på denne vingård bliver forstået og elsket blandt vindrikkerne.