Nebbiolo smagning - Nebbiolo Extravaganza

14. november 2022, 19:30

Nebbiolo Smagning / Nebbiolo Extravaganza

Mandag d. 14. november kan du deltage i årets Nebbiolosmagning med vine fra Piemonte og naboregionen Lombardiet.

Hele 9 vine er på programmet fra Barolo, Barbaresco, Langhe og Asti, samt Alto Piemonte, den nordlige del, med kommunerne Bramaterra, Gattinara og Boca, der de sidste par år har fået gevaldigt med vind i sejlene. Slutteligt skal vi et smut forbi Valtellina-dalen i den nordlige del af Lombardiet, hvor producenten ArPePe holder til på de stejle klippeskråninger tæt på grænsen til Schweiz.

Vi dykker ned i Nebbioloen da den er blandt de få druer, som har en helt særligt udviklet evne til at afspejle terroiret på sit voksested, altså jordbundens sammensætning, markens hældning og eksponering for solen samt dræningsforhold, temperatur, mængden af sol, vind og regn det pågældende år. Tilbage er vinbondens vigtige arbejde i kælderen med fortolkningen af druematerialet som det sidste element til frembringelsen af vinene. Det betyder med andre ord, at Nebbiolo kan give ganske forskellige vine afhængigt af terroiret – også inden for ganske få kilometers - eller sågar få hundrede meters - afstand.

Deltag i smagningen og bliv klog på, hvor forskelligt vine på samme druesort kan smage fra forskellige områder. Det er ægte terroir, så det driver ned af vintønderne, og vi håber du har lyst til en aften i Nebbioloens mange-faceterede tegn.

395,-

Tilkøb:

Skal du have stillet sulten inden smagning serverer vi en solid gryderet med oksebov, linser, urter og bønner. Alt hvad du skal gøre er at tilkøbe billetten “mad” til 150,-

Vi serverer den mellem 18:30-19:00.

 

Billetter købes her