WJ Katia Stracci / San Giovanni d. 1. Dec.

1. december 2016, 18:30

 

Torsdag d. 1. december fra kl. 18:30 - 23:00 får Terroiristen besøg af Katia Stracci fra San Giovanni i Marche. Et hus som vi i 2015 begyndte at arbejde sammen med, og som vi er meget stolte af at repræsentere. Der er tale om meget klassiske vine i form af den måde vinene afspejler det særlige terroir i Marche. 

San Giovanni er en mindre producent (30 hektar) af økologiske vine på Marche-regionens indfødte sorter. San Giovannis ejer har flere generationers erfaring som vinproducent.
Deres placeringen i den sydlige del af Marche lige i centrum for produktionen af Rosso Piceno og Pecorino-vinene er ideel, hvor stokkene dyrkes i godt 300 meters højde på bakkerne tæt ved Adriaterhavet, som dermed sikrer moderate temperaturer og god ventilation. Området, hvis jordbunden består af leret limsten, giver således fremragende vilkår for økologisk dyrkning da sygdomme er yderst sjældne her. San Giovanni har tillige valgt som den første italienske vingård også at lade sig certificere som vegansk – hvilket betyder, at der intet sted i produktionsprocessen anvendes animalske produkter (som ellers traditionelt anvendes i forbindelse med klaring af vinene, fx med æggehvide). De gode vilkår for økologisk dyrkning betyder også, at man sjældent oplever det fald i ydelsen, som i andre, mindre egnede områder, kan ske grundet øget forekomst af sygdomme, som er vanskelige at behandle med økologiske midler. Resultatet er, at San Giovanni formår at levere høj kvalitet af økologisk dyrkede druer, som spontangæres til vine af god kvalitet, der stadig kan sælges til særdeles fordelagtige priser.
 
San Giovannis ærlige, typiske vine for området fremstilles i både mousserende, hvide og røde varianter, hvor henholdsvis Passerina, Pecorino, Montepulciano og Sangiovese er de dominerende druer. Man arbejder med både lette, friske fortolkninger af de klassiske vine i serien GYO og mere seriøse, lagrede udgaver i top-linjen, hvorfra vi har valgt at tage de fleste af vinene hjem.
 
Katia Stracci er den daglige leder af San Giovanni og hun kommer til Danmark for at præsentere følgende vine:
 
Ét smagesæt (halve glas): 165,-

- Marta Passerina Brut (70,-/gl.)
Passerina er en lokal sort, saftig og læskende med god frugt
- Kiara Offida Pecorino 2014 (70,-/gl.)
100% Pecorino, en indfødt sort omkring Offida by, med høj syre og fin frugt, lagret på stål
- Gyo Rosso Piceno Superiore 2013 (60,-/gl)
Montepulciano 60%/Sangiovese 40% - frisk, forholdsvis let fortolkning af Rosso Piceno uden fadlagring
- Leo Guelfus Rosso Piceno Superiore 2011 (70,-/gl.)
Montepulciano 70%/Sangiovese 30%, 18 måneders fadlagring fortrinsvis på store, ældre fade, en kraftfuld vin fuld af frugt

Vel mødt!