VinterJazz 2018: Terkel Nørgaard Trio feat. Lars Jansson

OBS: FÅ BILLETTER!!
3. februar 2018, 15:00

 

Terkel Nørgaard Trio feat. Lars Jansson 

Terroiristen er stolt over at kunne præsentere en intim koncert med Terkel Nørgaards trio featuring Lars Jansson. Trioen arbejder både med Lars Janssons store bagkatalog, udvalgte amerikanske standards og lidt af Terkels egen musik. En moderne blanding af den nordiske og den amerikanske jazz.

Billetter kan købes via linket her. (FÅ BILLETTER!!)

- - - - - - - - - - - - -

Første gang Terkel stødte på Lars Janssons musik var i sit barndomshjem, hvor far Vagn spillede et korarrangement for Terkel, der med ét blev tryllebundet af Janssons melodier. Lige siden den gang har Terkels haft en fascination for Janssons musik, og igennem et utal af Janssons udgivelser har Terkel udforsket den stærke melodi og harmonik i Janssons kompositioner, så meget at musikken er blevet en del af Terkels dna.
Så da Terkel endelig mødte Lars tilbage i 2007 har drømmen om at få spillet sammen med en af europas fornemmeste pianister altid været tilstede. Heldigvis gik drømmen i opfyldelse i 2016, da de for første gang spillede sammen med bassisten Jeppe Skovbakke spille til Copenhagen Jazz Festival.
Trioen arbejder både med Lars Janssons store bagkatalog, udvalgte amerikanske standards og lidt af Terkels egen musik. En moderne blanding af den nordiske og den amerikanske jazz.

Trommeslageren og komponisten Terkel Nørgaard har bl.a. spillet med Ralph Alessi, Palle Mikkelborg, Thomas Agergaard, Jørgen Leth m.fl. Har ledet trioen Reverse siden 2011 med hvem han har udgivet Awakening i 2014 og Museum i 2017. Spiller derudover med Casper, Lars & Terkel, Hanne Uldal, Maximalistica, Bob Rockwell New Trio m.fl.

Lars Jansson har siden starten af 1970'erne været en meget efterspurgt sideman, bandleder og komponist. Han har optrådt og indspillet med navne som Bob Brookmeyer, Thad Jones, Mel Lewis, Bob Mintzer, Maria Schneider, Randy Brecker, Bob Berg, Mike Stern, Georg Russel, Niels Henning Ørsted Pedersen m.fl., og turnéeret overalt i Europa, Canada, USA, Japan, Kina og Syd Afrika. Hans egen trio har udgivet et hav af anmelderroste albums, og han modtog en dansk DMA i 2001 for årets bedste udenlandske album.

Trioens tredje mand er bassisten Jeppe Skovbakke, der med sit solide og rytmisk stærke spil, er en af Danmarks stærkeste kontrabasprofiler. Jeppe Skovbakke har bl.a. spillet med Chris Speed, Mark Turner, John Tchicai, Kurt Rosenwinkel, Peter Brötzmann og Rhys Chatham. Foruden dette spiller Jeppe med I Got You On Tape og Mikkel Ploug, og har en lang række sideman credits på cv'et. F.eks. fra Oh Land, Per Vers og Teitur til Sebastian, Steffen Brandt og Benny Andersen.

Line up:
Lars Jansson - Würlitzer Jeppe Skovbakke - Bas Terkel Nørgaard - Trommer

terkelnorgaard.com