Kongen af Etna v. 2.0 - UDSOLGT!

17. september 2019, 19:30

Frank Cornelissen - Kongen af Etna v. 2.0

(UDSOLGT!)

Vi lovede egentlig ikke at gøre det igen, men efter smagning af Franks røde batteri fra 2016 & 2017 i starten af juni, har vi fået så mange henvendelser med ønsket om en gentagelse. Og hvor end vi gerne ville lave en præcis kopi af den smagning, for den var i sandhed legendarisk, så er lageret ikke længere særligt fuldt, snare tværtimod.
Men vi har trods alt lidt Susucaru Rosso, Munjebel ditto, samt få flasker af fire enkelmarksvine tilbage, så sammen med Susucaru Rosato, Munjebel Bianco, som kom hjem i slutningen af juni, og en helt særlig flaske fra en tidligere årgang, som vi har gemt til den helt rette lejlighed, håber vi at også denne smagning vil kunne bryste sig, som sin forgænger, og blive endnu en af de helt store. Med andre ord: vi vover pelsen og laver en ‘Kongen af Etna v. 2.0’

KØB BILLET

Druen det (næsten) hele handler er Nerello Mascalese, som Frank har ca. 22 hektarer med på den nordlige side af Etna. Markerne er ca. 40-100+ år gamle og de ligger alt i mellem 580-1.010 meter over havets overflade. Er par andre druer aftenen også kommer til at omhandle er Grecanico Dorato og Carricante, der bruges til Munjebel Bianco, samt Malvasia, Moscadella, Insolia, Cattaratto og Nerello Mascalese, altså en blanding af grønne og blå druer, der bruges til Susucaru Rosato.
 
Frank bosatte sig tilbage i 2001 på den sicilianske vulkan med et mål om at lave terroirdrevet vin uden tilsætningsstoffer og arbejde i pagt med naturen, forstå den, passe på den og siden hen skabe sig det næsten kultagtige ry, han har i dag som én af det enogtyvendeårhundredes fornemmeste naturvinsproducenter og kongen af Etna.

Aftenens program er som følger:

2017 Frank Cornelissen Munjebel Bianco
2018 Frank Cornelissen Susucaru Rosato
2017 Frank Cornelissen Susucaru Rosso 
2017 Frank Cornelissen Munjebel Rosso
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso PA
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso CS 
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso FM 
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso VA
2014 Frank Cornelissen Magma (magnum!)

Selve smagningen står ejer af Terroiristen Stefan Jensen, og mangeårige sommelier på Terroirsten, Terkel Nørgaard for. 
 
495,- pr. snude