Barolosmagning - Bussia Riserva & Villero

6. februar 2023, 19:30

Claudio Fenocchio (ejer og vinmager af/hos Giacomo Fenocchio) er den vinmager i sortimentet, vi har importeret vin fra længst, og i alle disse ca. 25 år har vi lagt hans barolo’er til side til fremtidige smagninger, så vi om mange år ville have muligheden for at dykke ned i disse unikke vine i godt selskab. Det vil sige nu.

Vi er derfor utroligt glade for, at vi mandag d. 6. februar kl. 19:30 kan præsentere endnu en storslået smagning med Fenocchios vine. Vi skal smage flere forskellige årgange fra de to marker, Bussia i kommunen Monforte d’Alba og Villero i kommunen Castiglione Falletto.
Bussia skal smages i Riserva-udgaven, der for Fenocchios vedkommende indtil 2010-årgangen betød ca. 1 måneds maceration i store tanke, en 3 år lang lagring på store, gamle slavonske egetræsfade og ca. 1 års lagring på flaske før frigivelse. Bussia Riserva skal vi smage i årgangene 1993, 1997, 2001 og 2004.
Villero, der med sine 70+ år gamle stokke er Fenocchios ældste mark, indeholder alle tre tilladte Nebbiolo-varianter, Michet, Lampia og den i dag sjældne Rosé. Gæring med skindet i ca. 40 dage også her, ligesom lagringen foregår på store, gamle slavonske fade, her blot i 2 år. Denne vin skal vi smage i årgangene 1999, 2000 og 2003.

Der er med andre ord lagt i vintønden for, at vi kan få en herlig og helt særlig smagning.

Der er som altid begrænset plads, så det er først til mølle.

Smagningen koster 650,- pr. snude.

Da sulten jo for de fleste indfinder sig i tidsrummet op til smagningen, kan du tilkøbe en madbillet, der indeholder en god og nærende gryde med oksebov, linser, rodfrugter og urter samt et glas nebbiolo for kun 200,-.

 

KØB BILLET HER