Bruciata

16. maj 2018, 13:00

 

I februar måned blev den årlige maratonsmagning af mere end 1.000 vine fra Toscana Anteprime Toscane afholdt under vanlige fornemme og historiske omgivelser med start i Firenze og slut i Montalcino. Både Berlingskes Søren Frank og Gastros Nana Wad deltog i smagningen, hvor de begge (uafhængigt af hinanden formoder vi) fandt frem til Bruciatas Vino Nobile di Montepulciano. Søren Frank skriver følgende i sin beretning i Berlingskes livsstilsmagasin 3. sektion: “Som sædvanlig er Boscarelli bedst […] I hvert fald indtil jeg senere falder over Podere della Bruciata, der er en lille øko vingård på bare 3,5 hektar, som spontangærer vinen og lagrer den i store gamle egefade med et elegant nærmest burgundisk udtryk til følge”.  

Nana Wad fra Gastro anbefaler Podere della Bruciata med ordene: “Podere della Bruciata gør det for den, der i al hemmelighed gerne vil have en lidt oversøisk stil midt i Toscana - fed, sortfrugtet og lidt brummende i fuldskæg med rødvinsdråber i”. 

To vidt forskellige udlægninger af den samme vin; det fortæller os blot, at ikke to ganer er ens, men at de begge har smagt den samme kvalitet i vinen. 

Da Bruciata også laver en Chianti fra Colli Senesi og en Rosso di Montepulciano, begge på 100% Sangiovese, har vi lavet en vniøsttilbud med en 6 stks kasse med 2 fl. af hver vin. 

 

2 fl. Chianti Colli Senesi 2015

2 fl. Rosso di Montepulciano 2015

2 fl. Vino Nobile di Montepulciano 2013

 

780,- (spar 138,-)

 

Tilbudet gælder t.o.m. 27. maj 2018 / så længe lager haves.