Frank Cornelissen - Kongen af Etna

SMAGNINGEN ER UDSOLGT!
11. juni 2019, 19:30

NB! SMAGNINGEN ER UDSOLGT!

Tirsdag d. 11. juni holder vi en helt særlig og unik smagning, hvor du kan smage intet mindre end 9 røde vine produceret af kongen af Etna - belgieren Frank Cornelissen. Fra hans friske Susucaru Rosso 2017 til hans dybe og komplekse Magma 2016 over hele 6 seks enestående enkeltmarksvine fra 2016 - et hidtil uset antal enkeltmarksvine fra Franks hånd og dermed en enestående chance for at dykke ned i forskellige nuancer af Etnas komplekse terroir af vulkansk oprindelse. 9 meget forskellige vine fremstillet på den samme drue inden for ganske få kilometers afstand – men så forskellige som nat og dag.
 
Druen det hele handler er Nerello Mascalese, som Frank har ca. 22 hektarer med på den nordlige side af Etna. Markerne er ca. 40-100+ år gamle og de ligger alt i mellem 580-1.010 meter over havets overflade. Det er der, de største Etna-vine kommer fra.
 
Frank bosatte sig tilbage i 2001 på den sicilianske vulkan med et mål om at lave terroirdrevet vin uden tilsætningsstoffer og arbejde i pagt med naturen, forstå den, passe på den og siden hen skabe sig det næsten kultagtige ry, han har i dag som én af det enogtyvendeårhundredes fornemmeste naturvinsproducenter og kongen af Etna.

Med dette ry følger også en stor efterspørgsel fra hele verden og dermed rationering af de mængder, vi kan få til Danmark, særligt af enkeltmarksvinene og Magma; derfor er dette også en smagning, som kun vil blive gennemført denne ene gang, så forsøm ikke chancen for et dybt indblik i et af verdens pt. hotteste terroirer, fortolket af en af verdens pt. mest beundrede producenter.

Line-up: 
 
2017 Frank Cornelissen Susucaru Rosso 
2017 Frank Cornelissen Munjebel Rosso
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso PA
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso CS 
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso CR
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso FM 
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso VA
2016 Frank Cornelissen Munjebel Rosso MC
2016 Frank Cornelissen Magma
 
Selve smagningen står ejer af Terroiristen Stefan Jensen, og mangeårige sommelier på Terroirsten, Terkel Nørgaard for. 
 
495,- pr. snude (inkl. surdejsbrød fra Mirabelle & olie fra Valdibella)

BILLETTER KAN KØBES HER!