WJ Susanna Grassi

15. november 2017, 19:00

 

Susanna Grassi & Giovanna Morganti - traditionel Chianti Classico på to måder

 
I Lamole i Chianti Classicos Sangiovese-beplantede marker dyrker Susanna Grassi vine fra gården Casole under navnet I Fabbri. Hendes mantra er at dyrke vine på den traditionelle måde, og stilmæssigt er der et meget flot link mellem netop det traditionelle og den naturlige Chianti Classico på Sangiovese Grosso i nogle tilfælde med et lille skud af den ligeledes traditionelle Canaiolo.
Lamoles vinmarker er på de højeste steder bygget op af terrasser, der holder på jorden, som er meget sandet og smuldrende. Selv helt op til 700 meter over havets overflade findes de, og de skaber et meget smuk landskab. Disse, de højest beliggende marker i Chianti Classico-området, gør, at Lamole også kendes som “taget af Chianti”, de lokales kælenavn for området. 
 
I Castelnuovo Berardenga, i den absolutte sydøstlige del af Chianti Classico ca. 40-50 km fra I Fabbri, holder Giovanna Morganti til på gården Podere Le Boncie, der producerer de to vine, “5” og “Le Trame”, begge på Sangiovese med ca 10% andre lokale sorter tilsat. I det noget lavere belligende område, ca. 300-350 m. lavere end I Fabbri, er Giovanna som ét med stedet, og nærmest forbundet med hver enkelt stok, da hun også selv har plantet dem og plejet dem. Her dyrkes stokkene som små træer (alberello eller bush vines) uden opbinding – den helt traditionelle måde at dyrke på, som giver naturligt lavt udbytte af koncentrerede druer.
 
Onsdag d. 15. november kl. 19:00-23:00 går vi i dybden på vine i de to forskellige versioner på traditionel Chianti Classico fra disse to skarpe kvindelige vinmagere. Det hele bliver ført an af Susanna selv. 
 
Smagesæt 1 - 155,-
I Fabbri - Lamole 2014 (85,-/gl.)
I Fabbri - Terra di Lamole 2012 (95,-/gl.)
Podere Le Boncie - 5 2014 (90,-/gl.)
 
Smagesæt 2 - 130,-
I Fabbri - Chianti Classico Riserva 2011 (115,-/gl.)
Podere Le Boncie - Le Trame 2013 (115,-/gl.)
 
Vel mødt!