WJ Susanna Grassi

2. november 2016, 09:30

WJ - Susanna Grassi fra I Fabbri.

ONSDAG 2. NOVEMBER 18:30 - 23:00. 

I Fabbri i Toscana er en lille vingård ejet af Susanna Grassi og hendes søster. I 2000 besluttede Susanna sig at opgive hendes job og puste nyt liv i deres familietradition: vinproduktion i Lamole. Fra det øjeblik Susanna genoptog vinmarkerne, som indtil da kun gav druer til andre producenter i området, begyndte hun at producere hendes egne Chianti Classico. Produktionen er nu ca. 30.000 flasker om året, hvor produktionen næsten udelukkende er Chianti Classico samt en lille smule Merlot.
Jorden i Lamole er så sandet og smuldrende, at der skal laves terrasser på op til næsten 700 meter over havets overflade for at det kan dyrkes. Terasserne skaber et unikke landskab og ikke overraskende kalder italianerne Lamole "taget af Chianti".
Vinene er på Sangiovese Grosso er ranke med en særlig elegance og duftrigdom, som ikke rivaliseres noget andet sted i Chianti. Susanna formår at få denne karakter frem for fuld udblæsning i sin basisvin Lamole, storebroderen Terra di Lamole og topvinen Fabbri Chianti Classico Riserva 2011, som vi har på hylden til hverdag.
Smagningen vil bestå af de tre vine som Terroiristen allerede udskænker samt en ældre udgave af Terra di Lamole (2006) og Due Donne, som præsenteres for første gang på i baren/i Danmark. Due Donne laves af Susanna Grassi med hendes gode veninde fra Friuli, hvor de hver bidrager med 50% af deres egne druer til vinen. Dvs. 50% Sangiovese Grosso og 50% Schioppettino. To terroir bliver til et.

Denne onsdag fremtrylder vi to smagesæt (halve glas!):

3 smageglas for 170,-
I Fabbri - Chianti Classico - Lamole 2013 (85,-/gl.)
I Fabbri - Chianti Classico - Terra di Lamole 2012 (95,-/gl.)
I Fabbri - Chianti Classico Riserva - Fabbri 2011 (110,-/gl.)

2 smagelgas for 115,-
I Fabbri - Due Donne (85,-/gl.)
I Fabbri - Chianti Classico - Terra di Lamole 2006 (115,-/gl.)

Tilmelding og bordbestilling er unødvendig - mød blot op når det passer dig - alle vinene præsenteres af Susanna ved bordene hele aftenen.

Vel mødt!