Tatsis Winery

 

Brødrene Perikles & Stergios Tatsis er 3. generations vinbønder. Men, intet er kommet let til dem af den grund. Da de overtog arbejdet på Tatsis Winery fra deres fader ville de lave om på alt. Det skulle være en grøn vingård… Back to Nature. Allerede i slut halvfemserne blev Tatsis vinene, som den første vingård i Grækenland, certificeret økologisk og certificeret biodynamisk Demeter. Denne linje har de fastsat med lige siden. Ikke mange naturvinsproducenter er så dedikerede som de er.

Vingården er kendt for deres rå, ufiltrerede og vildgærede vine (blanc de noir, orange, rosé, rød og sød) på druerne Negoska, Roditis og Xinomavro. Brødrende Tatsis holder sig ikke begrænset til appellation’s foreskrifter, men er dygtige til at kreere nyt af druerne fra området.

De har frigivet en rosé og rødvin på 100% Negoska, hvilket man ikke før har gjort, da druen primært er anvendt som “støttehjul” til den store appellationsrødvin, Goumenissa, områdets a la Barolo. Tatsis vingården er blevet godt kendt i Skandinavien, bl.a. på baggrund af deres natur orangevin "Roditis Unfiletered" på druen Roditis og “Old Roots” en unik, rå Xinomavro-rødvin.

Produkter fra Tatsis Winery

  • Gourmenissa